Циганин рецидивист изнасилил жената във Варна, полицията го издирва

Полицията продължава издирването на рецидивиста.

 

Варненската полиция издирва циганин рецидивист за изнасилването на 55-годишната жена във Варна. Той е оставил ДНК по тялото й, съобщи “24 часа”.

Бруталното престъпление бе извършено във вторник около 6,30 ч. на варненската улица “Струга”, докато жертвата отивала на работа. Жената успяла да даде бегло описание на насилника.

Той вече е идентифициран, но не е задържан, защото се укрива. Изнасилвачът има няколко присъди, а според разследващите изнасилването е било планирано. Циганинът издебнал жената да върви сама по ул. “Струга” и я нападнал в гръб. Замъкнал я в храстите и запушил устата й, за да не вика, след което разкъсал дрехите й.

55-годишната варненка се съпротивлявала, но циганинът използвал сила. Въпреки това, докато се борила, жертвата успяла да види лицето на нападателя. В медицинския документ от прегледа й пише, че тя има охлузвания и кръвонасядания във влагалището. Кожата на гърба й е издрана в областта на прешлените. При освидетелстването на пострадалата медиците намерили епителни клетки, които подложили на изследване.

Оказало се, че по тялото й има и следи от У-хромозомата, която отговаря за мъжкия пол. Така полицаите бързо разбрали кой е изнасилвачът. След като го заловят, ще се провери и дали по него има ДНК от жертвата.

Издирването на рецидивиста продължава.