Пожар изпепели 230 дка сухи треви и 5 дка овошки в Долистово, Доброволците Светослав Замфиров, Димитър Серафимов, Иво Станимиров, Владислав Серафимов, Валери Бориславов, Борислав Соколов гасиха с лопати и тупалки

Детелина Борисова

 

  • Кметът Надка Серафимова: Огънят лумтеше на 15 м от къщите
  • На място е била и зам.-кметът на община Бобов дол Детелина Борисова

230 дка сухи треви и храсти изгоряха при пожар в бобовдолското село Долистово, огънят навлязъл и в овощна градина, унищожени са 5 дка овощни насаждения, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Кюстендил. По данни на полицията пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Бобов дол.

„Пожарът беше на изхода на селото в посока Бабино. Избухна към 18,30-18,45 часа и много уплаши хората. Стигна до последните къщи, беше на 15-20 м от тях и вятърът го насочваше към селото. Обадих се на пожарната, но много помогнаха и доброволци. Голямо съдействие ми оказаха Светослав Замфиров, Димитър Серафимов, Иво Станимиров, Владислав Серафимов, Валери Бориславов, Борислав Соколов от нашето село, както и хора от съседното Бабино. На някои от хората дори не знам имената. Гасиха с тупалки, с лопати. Благодаря на всички, а на тези, чиито имена не знам, се извинявам”, каза кметицата на селото Надка Серафимова. На място е била и зам.-кметът на община Бобов дол Детелина Борисова. „Огънят беше потушен към 23,30 часа от екипи на пожарната в Бобов дол и Кюстендил. Причините не са известни, може да е пламнало и от стъкло. Пожарът обаче не е умишлен”, посочи Борисова.

От пресцентъра на полицията уточниха, че същия ден екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област са гасили 3 пожара и всички са причинени поради небрежно боравене с открит огън.