Водач на лек автомобил е със счупена ключица, след като се блъсна в каруца на ГП Е-79 край село Мурсалево, съобщава БГНЕС. След ударът автомобилът е изгорял напълно.

Пътният инцидент станал към 21.40 ч. снощи на прав участък между пътен възел Бобошево и с. Мурсалево, община Кочериново. Каруцата се движела към Мурсалево, в нея имало две 18-годишни момчета – роми с адресна регистрация в Дупница и Рила.

Каруцата е била без светлоотразители, след като лекият автомобил „Лада – Веста” помита каруцата с двамата младежи, излиза от пътя, забива се в храстите и пламва. Лекият автомобил е изгорял напълно, а на местопроизшествието от каруцата са останали само трески. Водачът на „Лада“-та е със счупена ключица. Конят, теглещ каруцата, е със счупен крак. Двамата с каруцата са приети в МБАЛ-Благоевград, единият е освободен, а вторият оставен под наблюдение с контузии по главата в отделението по хирургия.

Три часа на местопроизшествието бе извършван оглед, движението се осъществяваше в едната лента.

По случая в РУ-Рила е образувано досъдебно производство, на управлявалите каруцата са взети кръвни проби за алкохол, както и на водача на лекия автомобил.

 

E79 News