Светкавично! Вяра Церовска провери опасна площадка по сигнал на деца, обяви кампания: „Повече игри навън, по-малко игри в телефона

 

  • По-малко от 24 часа след като деца от квартал „Проучване“ поискаха от кмета на Община Перник Вяра Церовска да пооправи спортната им площадка, тя отиде на място

Както вчера писахме, и се превърна в новина номер 1 по четения в града, деца от пернишкия квартал „Проучване“ почукаха, без предварителна уговорка, почукаха на кабинета на кмета на Община Перник Вяра Церовска, тя нареди да влязат веднага в кабинета й, въпреки, че се провеждаше важна среща, те и връчиха подписка от 300 души, които искат игрището в квартала да се подобри и я помолиха да обърне внимание на децата от кв. „Проучване“.

Кметът на Перник се зарадва на инициативността на децата, каза им, че в момента Община Перник строи игрища на деца в други квартали, но ще направи възможното да съдейства за решаване на проблема в кв. „Проучване“ възможно най-бързо и ефективно.

Още на следващия ден, след сутрешната опреративка, кмета Вяра Церовска взе своя екип и отиде на място. Общинарите посетиха спортната площадка в кв. „Проучване“.

Според нормативите в Община Перник, Общината не може да построи чисто нова площадка там в рамките на тази година, защото това трябва да се одобри в бюджета на Общината за годината, който вече е минал на гласуване през Общински съвет и други процедури, но… площадката на децата МОЖЕ да бъде РЕМОНТИРАНА.

Според кметския екип това ще стане до края на годината. Ще има подобрения, за да може да се получи добра площадка за игра.

Кметът на Перник твърдо е решена спортната площадка в кв. „Проучване“ да се превърне в приоритет. „Децата дойдоха в кабинета ми с над 300 събрани подписа, едни възпитани, красиви, умни деца със спортни успехи. Не е въпрос само на желание, а на пари да им се помогне, но аз ще ги намеря, за да може до края на годината да се направят подобренията в спортнта площадка на кв. Проучване„, каза кмета Вяра Церовска пред жители на кв. „Проучване“.

Кампанията на кметицата Вяра Церовска: „Повече игри навън, по-малко игри в телефона“ цели създаването и поддържането на спотрни игрища във всеки квартал на Перник.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZaPernik