Националът Мартин Маринов пристана на “Рилски спортист”, самоковският клуб вече е напълно окомплектован

Мартин Маринов

 

Националът Мартин Маринов вече е играч на баскетболния “Рилски спортист”. 191-сантиметровият гард за последно бе част от елитния “Спартак” (Пл), но реши да предприеме ново предизвикателство в кариерата си. Маринов е добре запознат с обстановката в рилския град, тъй като носеше синята фланелка в два периода – между 2006 и 2008 г. и от 2010 до 2012 г.

В миналата кампания 31-годишният ас записа 25 двубоя в първенството с екипа на спартаклии, постигайки впечатляващ КПД от 15,9 точки, 3,5 борби и 2,5 асистенции средно на мач.

Мартин Маринов е петото ново попълнение за водения от старшията Людмил Хаджисотиров състав. Преди него с “Рилецо” парафираха Димитър Маринчешки и американците Дерек Райт, Травис Тейлър и Шелдън Джетър. С привличането на родния национал бронзовият медалист в НБЛ за изминалата кампания може да се смята за напълно окомплектован.

Междувременно бившият състезател на отбора и любимец на самоковските привърженици Тони Гуджино продължи договора си с румънския първодивизионен “Финикс”. Янкито игра през първата половина на миналия сезон за белгийския “Лиеж”, а през зимата се присъедини към тима от Галац. В северната ни съседка Гуджино остави много добри впечатления с играта си, като записа средно по 14,3 пункта, 5,9 овладени топки и 2,5 завършващи подавания средно на мач.