Кампанията ”Мога там. Искам тук” върна първите българи, над 400 са подали CV-та

Кристиян Ковачки и Пламен Петков избраха да се върнат в България след повече от 10 години в Испания

 

Първите българи подписаха договори TELUS International Еurope само месец след старта на кампанията „Мога там. Искам тук“.

Кампанията цели да върне 150 българи от чужбина, като им предложи кариера в България.

Кристиян Ковачки и Пламен Петков избраха да се върнат в България след повече от 10 години в Испания, където живеят с родителите си, получават своето образование и първи трудов опит. У дома се завръща и Любов Комсалова, която учи психология в Норвегия. Тримата не се познават до момента, но ги свързва желанието да превърнат личните си интереси в професионална реализация – нещо, което TELUS International прави възможно с клиентите си от различни индустрии.

„Много сме щастливи, че толкова талантливи българи, живеещи по света, имат желание да се върнат тук и да станат част от екипа на компанията, което придава смисъл на нашата кауза. Днес казваме „Добре дошли“ на Кристиян и Пламен и очакваме останалите, с които в момента финализираме документацията“, сподели Ксавие Марсенак, президент на компанията.

Инициативата „Мога там. Искам тук“ е част от дългосрочните усилия на водещия аутсорсинг доставчик да предоставя на можещите и талантливи българи кариерни възможности в интернационална среда, както и да предприеме целенасочени мерки за справяне с недостига на качествени кадри в бизнеса у нас.

Още в първите часове след старта на кампанията са получени десетки CV-та, а към момента те вече са над 400. В момента екипът на TELUS International Europe разглежда старателно всяко едно от тях и влиза в контакт с кандидатите. Инициативата предлага пакет за релокация на българи, които искат да се върнат обратно в България и да получат професионална реализация в офисите на компанията в София и Пловдив. Пакетът включва 5 000 лв., самолетен билет до България, съдействие от екипа на компанията при установяване, документация и търсене на квартира, както и едномесечно настаняване в хотел при нужда. Кампанията е активна до 31 декември 2017 г., като всеки, който иска да кандидатства, може да го направи на: www.iskamstelus.com.

На въпрос „Кое те мотивира да кандидатстваш?” Кристиян заявява: “България е основната причина, както и възможността да работя това, което ми е интересно – всичко свързано с информатика и игри”.

Пламен споделя: “И България, и TELUS International като компания, с възможностите за развитие, които предлага. Когато хобитата се превръщат в професия, хората са по-щастливи и по-добри един към друг”.

Любов е на мнение: “Винаги съм искала да се върна. Вярвам, че българите трябва да се връщат обратно, за да поддържат развитието на страната ни. Харесах кампанията от първото прочитане. За всеки българин, който иска да се върне, тя дава помощ и решения по много важни и често трудни обстоятелства”.

И тримата споделят, че никак лесно не им е било да вземат това решение.