Гримьорката Елена Кацарска от Дупница изрисува лицето на ЮЗУ студентката Мария Ангелова на бодиарт фестивал в Австрия

Благодарим и на нашия приятел Тано Златев, че беше най-страхотният бодигард, шофьор, фотограф, носач на куфари и перфектна компания, а също и на майка ми Саша Марулевска, отбеляза майката на Елена Кацарска

Дупнишката гримьорка и художничка Елена Кацарска показа умения по бодиарт на международен фестивал в Австрия. Талантливата дъщеря на собствениците на Арт ателие „Дон Кези” Елена и Георги Кацарски изрисува лицето на модела Мария Ангелова, която е колежка на художничката в ЮЗУ „Неофит Рилски” и учат съвременна хореография.

Моделът Мария след рисуването на конкурса в Австрия

„Нашето момиче имаше изяви на юбилейното двадесето издание на World Bodypainting Festival 2017 in Klagenfurt am Wörthersee. Доколкото сме информирани, това е първото българско участие във фестивала. То донесе на Елена едно добро представяне.

В категория Creative make-up на тема Psychedelic art тя се класира на 23-то, а в категория Facepainting, тема Utopia – на 38-о място. За Елена беше успех дори това, че премина предварителния кръг на конкурса и достигна до финалите. За нея беше не само голям успех, но и огромна чест да бъде с такива големи творци. Творенията на всички артисти, както и на Елена бяха оценявани от жури – едни най-добрите имена в света. За нея беше важен опитът и това, да се състезава сред най-силните… за да се учи от тях”, сподели майката Елена Кацарска.

Моменти от участието

В журито, оценявало участниците, са били творци като канадката Jiny Houle, унгареца Dominik Roberts, Valentina Visintin от Италия. Във фестивала участвали художници от над 21 страни, сред които Украйна, Румъния, САЩ, Русия, Австралия, Аржентина, Канада, Камбоджа и др. Елена Кацарска се занимава с грим от 14-годишна. На 18 г. взима сертификат за гримьор, а на 17 вече е носител на приз, класира се на 3-то място и е най-младият участник в конкурс за гримьори в Пловдив. Участвала е в подобен конкурс в Румъния. Успешно е и участието в онлайн конкурса Face awards България, където според вота на зрителя заема 6-о място в последния етап от състезанието. Тази година на 1 март е първа на конкурс в Пловдив на тема „Богини”.

Елена Кацарска с майка си

„Много се гордеем с нашата дъщеря, сигурни сме, че успехите й предстоят! Благодарим на организаторите на фестивала за перфектната организация и за чудесното отношение към всички творци. Благодарим на модела ни Мария Ангелова за артистичното й представяне и за отдадеността й към този проект на Елена. Благодарим и на нашия приятел Тано Златев за това, че беше най-страхотният бодигард, шофьор, фотограф, носач на куфари и перфектна компания. Благодарим на майка ми Саша Марулевска, без която това пътуване нямаше да бъде възможно, и на всички приятели за моралната подкрепа”, отбеляза майката на Кацарска.