Благородно дело навръх Богородица! Сътрудникът на в. „Вяра” Дени Милева предаде изгубен портфейл с около 2000 лв. и важни документи на именичката Мария Радулова от Сапарева баня

Дени Милева с чудотворната икона

Сътрудникът на в. „Вяра” Дени Милева от Дупница намери и върна изгубен портфейл с крупна сума пари и документи на собственичката му Мария Радулова. Жената е от Родопите, но се заселва в Сапарева баня, където развива бизнес.

Намереният порфейл с документи и пари на бизнесдамата Мария

Според очевидци на случая намерената и предадена сума е била около 2000 лв. Благородното дело се случва в навечерието на големия християнски празник Голяма Богородица. Именичката Мария, която получи загубените си вещи, направи дарение от 40 лв. за скалната икона на Богородица, която Милева откри преди години в парк „Рила”. На отиване към бензиностанцията на Иво и Милчо Кюркчийски от автомобила на Мария изпаднал през спуснатия до долу прозорец портфейл с важни документи, кредитни карти, шофьорска книжка и оборотни пари. Собственичката заредила гориво при Ивайло Кюркчийски и когато поискала да плати, установила, че портфейла й го няма. Дени Милева сподели как е намерила изгубеното портмоне: „При спускането ми към бензиностанцията забелязах хвърлена книга на пътното платно и разхвърляни карти. Спрях автомобила, след мен наближаваше ромска каруца, която насмиташе и без това интензивното движение в участъка от гробишния парк към Паничище. Щом спрях автомобила си, видях, че това е дамско портмоне с изпаднали и разхвърляни кредитни карти, лична карта и 20 лв., изхвръкнали от портфейла. Започнах да събирам разпиляното по пътя. Докато заснемах портфейла и документите със служебния си фотоапарат, тръгвайки към полицията, до мен спря с автомобила си млада притеснена дама, която сподели, че се казва Мария и че е загубила документите си. Името й отговаряше на това в личната карта. Дамата беше в шок от загубата и като видя портфейла си с парите и документите непокътнати, не можеше да повярва на късмета си”, разказа Милева. Първата работа на Мария след това бе да се върне на бензиностанцията на Ивайло и да си плати горивото. Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Паликарски сподели също мнение, след като разбра за случая: „Свидетел съм на много чудеса на Божията майка и съм щастлив, че в навечерието на Голяма Богородица тя отново стори чудо”.