Пенсионерката Фронка Везенкова на празника в Бобошево: Молим се на Бог подпалвачите, които палят горите ни, да бъдат спрени – вършат голям грях

Зам. областният Райчо Цветин със съгражданката си Фронка Везенкова

Стотици миряни в Бобошево се черкуваха на празника Голяма Богородица и заедно с пенсионерката Фронка Везенкова се помолиха на Божията майка да спре пожарите в района.

Вярващи коленичат в храма за успението на Божията  майка.

На литургията присъстваха още зам. областният Райчо Цветин, дупнишкият бизнесмен Христо Ушатов със съпругата си Росица и др.

Пенсионерката Фронка сподели: „Още помним какво се случи с хората и потомците им, които отрязаха бора на рилския светец. Подпалвачите трябва да се спрат, защото вършат същия голям грях – палят родните гори на свети Иван Рилски и ще ги застигне божие възмездие”.

Сред миряните, дошли на тържествената сутрешна литургия, която отслужи отец Атанас, бяха и много жители на съседните села Крумово, Боровец, Драгодан. Сред тях беше със синовете си и съпругата си Росица и дупнишкият бизнесмен Христо Ушатов, който е от Горен Драгодан.

Първокласничката от Дупница Румина Миланова също запали свещичка за здраве в Бобошево.

Съседките на отец Атанас от Дупница – бизнес дамата Румяна Миланова с внучката си Румина и финансистката Христина Джартова, донесоха богородична питка за празника.

Христо Ушатов със съпругата си Росица