Заловиха активистката на БСП Елена Кръстева да шофира с 1,78 промила из Перник месец след като изрита полицай в корема

Елена Кръстева

 

35-годишната активистка на БСП Елена Кръстева бе заловена да шофира с 1,78 промила алкохол в кръвта из Перник. От Областната дирекция на полицията съобщиха, че й е повдигнато обвинение за шофиране на автомобил след употреба на алкохол. Кръстева е спряна за проверка от полицаите на кръстовището на улиците „Софийско шосе“ и „Оборище“ в Перник. Тя е шофирала лек автомобил „Фиат Пунто”. Активистката на БСП придоби печална слава, след като преди около месец и половина нарита полицай пред управлението на МВР в град Брезник. Тогава младата жена бе задържана за 24 часа и срещу нея бе образувано бързо производство. След проведеното разследване Елена бе привлечена като обвиняема по чл. 131, ал. 2, т.4 от Наказателния кодекс.

Любопитното е, че скандалният инцидент от 25 юни се случи точно пред сградата на Районното управление на МВР в Брезник. Тогава две компании пили в местно заведение. Едната отишла в полицията да подаде жалба за откраднат телефон. Излизайки от сградата, отвън ги чакала другата компания. Разразил се словесен конфликт, който можел да прерасне в сбиване. Тогава се намесил мастен полицай, който предотвратил сблъсъка, но бил ритнат в корема от Елена.

Два дни по-късно от червената централа в Перник разпространиха до всички медии изявление, че на председателски съвет на ОбС на БСП агресивната дама, като „Организатор дейности“, е отстранена от длъжност, а организацията се разграничава от случая до пълното му изясняване.

Сега дойде новият инцидент с червената активистка. 1,78 промила алкохол не са никак малко, коментират перничани. Те отговарят най-малко на половин бутилка твърд алкохол, поясняват криминалисти, въпреки че за всеки организъм мярката е различна.

За Елена Кръстева се говореше, че е бъдеща надежда на пернишките социалисти.