Наводнението в Самоков остави без подслон Любен Тонев, Славейка Иванова и Явор Георгиев, взимат по 1500 лв. помощи

Общата сума, която общината отпуска за пострадалите 159 души, е 65 700 лв.

Само трима – Любен Тонев, Славейка Иванова и Явор Георгиев от Самоков, ще бъдат подпомогнати като най-тежко пострадали от наводнението със сумата от 1500 лв. В тази група попадат самоковци, на които бедствието е причинило имуществени вреди в особено големи размери, останали са без подслон и без най-необходими вещи. 72-ма души, които също са тежко пострадали от бедствието, но не са останали без подслон, ще получат еднократна помощ от 500 лв. В третата група са обхванати 84-ма души, които са се оплакали от засегнати мазета, гаражи, постройки и те вече не служат за живеене. Хората от тази група ще бъдат подпомогнати с по 300 лв. В четвърта група общо 270 души няма да получат финансова помощ.

Това стана ясно от публикация в сайта на община Самоков. Там са поместени имената на жителите, които имат право да получат финансова помощ като пострадали от наводнението на 3 юли т.г.

Както „Вяра” писа, по предложение на кмета Владимир Георгиев Общинският съвет утвърди на 10 август списъци на пострадалите в три групи, правоимащите в които ще получат помощи в размер на 300, 500 или 1500 лв.

От общинската администрация междувременно поясниха, че сумите ще бъдат получавани или превеждани по банков път.