Дупничанинът Ники Николов и бившето аташе на посолството ни в Рим Даниела Колева се връщат на сцената на „Пирин фолк” в Сандански като водещи на фестивала

Ники Николов

 

Дупничанинът Николай Николов се завръща на сцената като водещ на юбилейното XXV издание на фестивала „Пирин фолк“ в Сандански. Ники е водещ на десет издания на фестивала “Пирин фолк”. Първото му качване на сцената е през 2005 година. Партньори като водещи през годините са му били певиците Алисия, Теодора, Кали, Райна, Нелина, Валя, Аксиния, Виктория Дайреджиева и актрисата Станислава Ганчева. Ники Николов е работил като водещ на новините на БНТ, преди това в различни телевизии. Завършил е маркетинг и мениджмънт в УНСС, специализирал е “Публични комуникации”.

Даниела Колева

„Благодарение на годините, в които се занимавах отблизо с “Пирин фолк”, успях да направя чудесни приятелства с много от изпълнителите. Радвам се, че всяка година фестивалът се променя и търпи развитие, но запазва основната линия и цел – да представя авторски песни на фолклорна македонска основа с темите и героите, които продължават да вълнуват публиката и зрителите. За първа година ще работя с екипа на директора Ненчо Касъмов и съм изключително поласкан от получената покана“, споделя Ники Николов. На сцената в Летния театър до Ники Николов като водеща ще застане още едно познато и обичано лице – Даниела Колева. Телевизионна журналистка и водещ. Специализирала е в Дирекция „Новини” на италианската телевизия Rai 1, а от 2002 г. до 2006 г. е аташе по културата и печата в посолството на Република България в Рим. Чаровната Даниела Колева ще е водещ за пети път на фестивала. V, VI, VIII и XXIV издание минават с нейното вещо и запомнящо се присъствие. Юбилейното XXV издание ще се проведе на 25, 26 и 27 август.