Кметът Церовска откри нова спортна площадка в Перник

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Инвестицията е над 49 000 лв., в понеделник откриват още 2 площадки

 

Топка като подарък от строителя получиха първите потребители на  обновеното спортно игрище в двора на пернишкото 9-о основно училище.  Тази година община Перник обновява три такива спортни площадки и днес  в присъствието на кмета д-р Вяра Церовска,  зам. -кмета Владислав Караилиев и главния инженер Богомил Алексиев  беше обявено  за  приключено обновяването на игрището в кв. “Твърди ливади”.  Площадката  ще се ползва както от учениците в училището, така и живеещите в района.
Инвестицията е на стойност малко над 49 хиляди лева. Теренът е с  изкуствена трева – 4 милиметра, с гранули и кварцов пясък. Преди това  беше покрита като целия двор с асфалт.  Игрището е с нова ограда и  футболни врати и е с размери 20 на 30 метра.

При изграждането му са спазени по-високи изисквания. Така е, защото  пернишката фирма “Хидрострой” печели поръчката по показателите за  качество, които доказала с документи. Постигнахме и добра цена,  защото доставчиците ни направиха отстъпки  като на редовен клиент, тъй като от години работим с тях, коментира шефката на фирмата Таня  Каменова. Тя подари на първите три деца, дошли да поритат на  площадката, нова  топка и пожела на  децата и възрастните от квартала с удоволствие да я ползват и да спортуват всеки ден.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Доволни сме от свършената работа, коментира и кметът Церовска и  припомни, че обновяването на спортните обекти е в изпълнение на поет  от нея и нейния екип ангажимент пред перничани.

В понеделник в експлоатация ще бъдат пуснати и другите две спортни игрища, направени това лято – в двора на 8-о училище и до сградата на 10-о училище в кв. “Изток”.

 

Снимки:

  1. В присъствието на кмета д-р Вяра Церовска,  зам. -кмета Владислав Караилиев и главния инженер Богомил Алексиев  беше обявено  за  приключено обновяването на игрището в кв. “Твърди ливади”.

2 и 3. Площадката  ще се ползва както от учениците в училището, така и живеещите в района