Възпитаниците на Малин Бърдарев показаха умения пред пълен салон в Банско

Вокалистката на Слави Лилия Стефанова бе гост на концерта

 

С финален концерт под надслов „Светът ще бъде по-красив  с песните…” завърши Школата по народно пеене и инструменти от Лятната общинска програма на община Банско, водена от Марин Бърдарев. Обучаваните от него деца през лятната ваканция, съвместно с възпитаниците му от Школата по китара, и с професионалистите Боян Боянов – контрабас, Ненко Цачев – кавал, Лилия Стефанова – вокал, представиха вълнуващ концерт пред публиката в Банско.

Певицата от „Шоуто на Слави” Лилия Стефанова бе поканена от него след участието й в предаването „Гласът на България”. Тя има издаден албум с фолклорна тематика, но изпълнява  и  джаз и поп музика. Младият изкусен кавалджия Ненко Цачев бе следващият на сцената в Банско, представител на новото попълнение от талантливи музиканти в България, а Боян Боянов, освен контрабасист към ансамбъл „Пирин”, пее и свири на тамбура.   В тази неповторима компания възпитаниците на младия преподавател по музика и струнни инструменти Марин Бърдарев, демонстрираха своите музикални умения и любов към изкуството пред препълнения читалищен салон.

В края на концерта кметът Георги Икономов излезе на сцената, за да поздрави изпълнителите, както подобава: „Благодарение на преподавателя по музика и струнни инструменти Марин Бърдарев тази вечер децата на Банско имаха възможност да направят съвместен концерт с изявени фигури от музикалния живот на България, да почерпят опит и вдъхновение, а също така да ни покажат наученото под ръководството на Марин Бърдарев.

Поздравления, деца!  Поздравления, Марине! Светът наистина е по-красив с вашите песни!”, отправи той своите приветствия.

Текст под снимк: Кметът Георги Икономов излезе на сцената, за да поздрави изпълнителите