Кметът Церовска даде грамоти и подаръци на седмокласниците Александра и Свилен, получили рекордно високи оценки на НВО

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Грамоти и подаръци от кмета на община Перник д-р Вяра Церовска получиха завършилите 7. клас в Основно училище “Св. Иван Рилски” в Перник Александра Найденова и Свилен Василев. Двамата са с рекордно високи резултати от външното оценяване и това е причина кметът да ги поздрави.
Александра  има 97 точки на изпита по български език и литература. Тя е и първенец за възрастта си на две национални олимпиади – по география и по история, а тази година е успяла да се класира до последния кръг на общо пет олимпиади.  Александра ще продължи обучението си в пернишката езикова гимназия с немски език.

97 точки на външното оценяване има и Свилен, но по математика. Той е завоювал много първи места на различни състезания по математика. Наесен той ще учи в столична немска гимназия.
Двамата са учили в паралелката с класен ръководител преподавателката по математика Катя Сабадошева. При кмета двете успешни деца бяха съпроводени от тяхната преподавателка по български език и литература  Емилия Цекина, която не пропусна да ги похвали като едни от най-добрите си ученици, които ще помни дълго и като активни участници в различни патриотични инициативи в училището.
Гордеем се с вас, страхотни сте, заяви кметът Церовска на двамата тийнейджъри, а на изпроводяк им посочи кметския кабинет и каза, че той е за някого от тяхното поколение. На приятното събитие присъстваха и заместниците на кмета Севделина Ковачева и Владислав Караилиев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA