Полицията в Гоце Делчев с пореден удар по наркотрафикантите, задържаха с наркотици Никола Янчев в момент на сделка

Криминалисти от РУ – Гоце Делчев вчера след обиск задържаха в дома му известния наркодилър Никола Янчев на 31 години, чиято слава в града и региона е сред групата тартори – разпространители на опасни наркотици, като хероин, марихуана, канабис, амфетамини и др.

Прокуратурата е започнала разследване по случая. Янчев е задържан със заповед за задържане до 24 часа, който арест вероятно ще бъде удължен.

При изненадващия обиск в апартамента на Никола Янчев антимафиотите спипали и трима негови клиенти в момент на сделка за купуване на наркотици и упойващи вещества. От жилището на гоцеделчевския разпространител на наркотици Никола Янчев полицейските служители намерили и иззели подготвените за търговията с намиращите се там „клиенти“ 5,9 грама бяло вещество, реагиращо положително на хероин, около 1,2 грама бяло вещество, реагиращо положително на амфетамин, около 0,4 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис, и електронна везна. Според запознати в апартамента си Никола Янчев бил обособил специално помещение, където пакетирил наркотичните вещества сроред поръчките на „клиентите си“. От полицията в Гоце Делчев коментираха, че 31-годишният наркодилър е обект на наблюдение от дълго време. Наблюдавани са и негови клиенти и „колеги“, заради което се очаква в близките дни да се стигне и до нови арести. Криминалистит е от РУ – Гоце Делчев са си поставили за цел преди започването на новата учебна година градътда бъде прочистен от дилъри, които в последно време усилено зарибяват и непълнолетни. Образувано е досъдебно производство, работата по случаят продължава.