На 23 август отварят офертите на мераклиите да ремонтират улиците “Евтим Трайчев”, “Велико Търново”, “Ропотамо” и “Средец” срещу 370 837 лв.

Община Дупница насрочи за 23 август (сряда) отварянето на офертите по ремонта на 4 от улиците в Дупница с подменен водопровод, съобщиха от администрацията. Заради жалба до Комисията за защита на конкуренцията  (КЗК) от пловдивската фирма “Билд Солюшън” първото заседание на комисията по избор на изпълнител бе замразено буквално ден преди датата. От КЗК отхвърлиха като неоснователно искането на жалбоподателя, като срокът за обжалване изтече.
От общината припомниха, че поръчката е на стойност 370 837 лв. без ДДС и касае ремонти на улица “Евтим Трайчев”, част от “Велико Търново”, както и “Ропотамо” и “Средец”, които са в окаяно състояние. По тези улици бе подменен водопроводът и уличната настилка трябва да бъде възстановена. Освен цялостно преасфалтиране на близо 2 км от тях, в поръчката се включва и изграждането на тротоарната част. Останалата част от ул. “Велико Търново”, както и окаяните улици “Отец Паисий”, “Венелин”, “Георги Икономов” (бившата “Бригадирска”), “Бузлуджа”, “Седма Рилска дивизия” и други попадат в обхвата на Интегриран градски транспорт. Те ще се ремонтират с подмяна на водопровод, цялостно преасфалтиране и изграждане на тротоарните площи по проекта “Интегриран градски транспорт”. На следващото заседание на ПУДООС в началото на следващия месец се чака решение и за исканите от община Дупница безвъзмездни 1,2 млн. лева и за подмяна на канализацията в целия обхват на проекта.