Откриха мина на 30 метра от плажа „Корал” на Южното Черноморие

Спасителят е открил морската мина на 30 метра в морето пред плажа „Корал”.

 

Спасител е открил морска мина на 30 метра в морето пред плажа „Корал”, в близост до Царево, на дълбочина 1.8 м. Подаден е сигнал на 112 и на Гранична полиция, съобщиха във фейсбук групата „Да запазим Корал”.

„След нашия сигнал мигновена реакция имаше от Гранична полиция и Военноморските сили. Вероятно единствените институции, изпълняващи своите задължения стриктно и навременно… Адмирации!… Народната милиция… очевидно заета отново с тарашенето на каравани по плажа (тази сутрин) – дойде точно 1 час след подадения сигнал”, информира Atanas Rusev‎, който е публикувал и снимки на мината.

Районът бе отцепен, очакваше се вчера и екип, който да обезвреди взривното устройство.

Специализиран екип от Пункта за базиране Бургас, с ръководител капитан 3-ти ранг Красимир Иванов, се отправи около 13,00 ч. към плаж „Корал”, гр. Царево, където по-рано беше открита морска мина, съобщиха от военното министерство. По първоначални данни мината е с диаметър 60 см и се намира на около 30 метра от бреговата линия, на дълбочина 1,40 м. Военнослужещите от състава на Военноморските сили са с водолазно оборудване и трябваше да извършат разузнаване на обекта. От министерството уточниха, че те ще предприемат необходимите действия за обезвреждането на морската мина