В Пазарджик МВР иззе фалшиви документи за регистрация на МПС, има задържан мъж

 

Множество неистински документи, използвани при първоначална регистрация на автомобили, са открити при спецакция, проведена на територията на Пазарджик. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В операцията, под наблюдението на Районната прокуратура и след одобрение от Районния съд в областния град, са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД МВР – Пазарджик.

В хода й са проверени пет търговски помещения, разположени в близост до сградата на сектор „Пътна полиция”. Те се използвали основно за сключване на застраховки, заплащане на дължими такси, подготовка на документи за регистрация и пререгистрация на МПС.

Проверена била и автокъща в Пазарджик, където са били открити множество бланки на договори за покупко-продажба на МПС, внесени от страни от Европейския съюз, както и други съпътстващи регистрацията на автомобили документи.

Полицейските служители намерили и непопълнени бланки на френски регистрационни талони.

Установено било наличието на фактури на хартия или в електронен вид, удостоверяващи фиктивна продажба на МПС между фирми и частни лица. При проведените процесуални действия са иззети още преносими и настолни компютри, мултифункционални устройства, принтер и др.

С полицейска мярка за 24 часа е задържан мъж от Пазарджик.

Работата по разследване и документиране на случая, както и за установяване на съпричастност на други лица към престъпната дейност продължава.