Хакери похитиха фейсбука на екскмета на Петрич Вельо Илиев, разпространиха видео с обещанията му за мащабни инвестиции

Вельо Илиев

Певецът Димитър Куршумов от Гоце Делчев подаде жалба в полицията за разбит профил в социалната мрежа

Хакери разбиха фейсбук страницата на бившия кмет на Петрич Вельо Илиев. Те разпратиха в социалната мрежа видеоклип на част от приятелите му. Клипът представлява лично обръщение на Илиев, в което той прави гръмки обещания за инвестиции в Петрич.

Димитър Куршумов

Съдържанието на съобщенията от Вельо Илиев е следното: „Гледай моето частно видео и не го показвай на никого”. Два дни след видеото на Илиев из фейсбука на лични съобщения последва изявление: „Приятели, някой е проникнал в  месинджъра ми. Поради което аз блокирам тази услуга”.

Известният певец Димитър Куршумов също стана жертва на хакери и злоупотреба с лични данни във фейсбук. Той разкри, че не може да влезе в профила си, в същото време неговите приятели стават свидетели на снимки с колеги и приятели, над които стоят нецензурни и цинични коментари.

Куршумов е подал жалба в полицията. За проблема с личната му страница обвинява Лора Киримова. По данни на прокуратурата Киримова се издирва за измами. Куршумов разказва, че помагал на двете й деца с храна, но в един момент не успял да им помогне със средства. Малко след това гръмнали неприятностите му с фейсбук.