Господ ще ти отвори доброто Си съкровище, небето, за да дава дъжд на земята ти на времето му и да благославя всичките дела на ръцете ти; и ти ще заемаш на много народи, а няма да вземаш назаем. Господ ще те постави глава, а не опашка, та ще бъдеш само отгоре и няма да бъдеш отдолу…

Причината, поради която християни грешат и падат постояно, е, че духът им вместо да ги управлява се намира, така да се каже, зад решетките. Дори в църквите ни интелектът е седнал на трона.
Онзи, който изолира духа си и не се вслушва в него, ще бъде ограбен в живота. Той става лесна плячка на егоистични и алчни хора. Но човекът, който се вслушва в духа си, е този, който се изкачва на върха.
От 1959 година започнах да се уча как да следвам вътрешния си човек. Дотогава имах големи финансови разходи. Трябваше да вземам пари назаем, за да изляза от финансовата криза. Бог е казал, че дори ще имам да давам назаем, ако следвам вътрешното свидетелство. Откакто правя това, аз вървя нагоре и никога надолу. Изповед: (Направи своя изповед от разгледаните днес библейски стихове.)

Из „Храната на вярата“ – Кенет Хегин