Новия наставник на „Велбъжд“- Йордан Златев

Васил Русаков: Целта пред отбора е само една – връщане в Трета лига за следващия сезон. Никой от треньорите в школата не се съгласи да стане треньор на мъжкия тим

Отборите на „Велбъжд“ и „Младост“

Футболният „Велбъжд”, който през този сезон ще играе в Четвърта лига – група „Осогово”, изигра две контроли под ръководството на новия треньор Йордан Златев. 45-годишният наставник е юноша на „Левски“. Работил с треньори като Петър Жеков, Григор Петков, Димитър Димитров, бил е на специализация при Георги Василев.

„Над 10 години работя във „В” група, в Югоизточната. Последно бях треньор на „Нови Искър“. „Велбъжд” има нужда от такъв специалист, който знае как се работи при такива условия. Всички отбори, тръгнали от нулата, са ме канили, защото виждат в мое лице човек, работил в тежки условия. Все пак това е „Велбъжд”, от град с традиции и голяма история и това ме амбицира още повече. Не познавам футболистите, информира ме помощникът Стоян Симеонов (треньор на вратарите). Всичко ще се решава в движение. Много малко време има до първия мач, това малко ме притеснява. Ще поканим Росен Танев – добър футболист, юноша на „Левски”, вътрешен халф и много разчитаме на него. „Велбъжд” трябва да се откроява в тази група”, заяви Йордан Златев.

Най-вероятно „Велбъжд” ще играе мачовете си от група „Осогово” само събота и кани отборите, на които ще гостува да играят мачовете в Кюстендил.

„Целта пред отбора е само една – връщане в Трета лига за следващия сезон“, каза президентът на клуба Васил Русаков. Той призна, че никой от треньорите в школата не е поискал да води мъжкия тим.

„Йордан Златев идва, защото никой от треньорите в школата не се съгласи да стане треньор на мъжкия тим. Футболисти на клуба са, учат в НСА и накрая няма на кой да разчиташ. Все още не е ясно и кои треньори, кои отбори ще водят в школата. Може би ще има размествания, да е за добро. Ще ги призова за повече работа. Доста средства се хвърлят, деца във Футбол 7, 9 и 11, ходим на София и накрая няма футболисти за мъжкия отбор, дори за старша възраст”, коментира Русаков.

„Не знам защо е толкова голяма злобата към „Велбъжд”. Този отбор не е мой, нито е на някои от предишните президенти. По принуда съм президент и от доста време помагам, от 2000-та година. Преди говореха, че съм тук, защото синът ми играе, племенникът ми, сега няма никой и пак помагам, да има нещо. Обадили сме се на много бивши футболисти, преминали през  школата на клуба и да не искат да играят за „Велбъжд”, за мен е доста странно”, допълни президентът на „Велбъжд“.

В изиграните две контроли, преди старта на сезона в Четвърта лига на 27 август, „Велбъжд“ постигна победи. В първата победиха с 4:1 отбора – юноши младша възраст на клуба, с треньор Мартин Йорданов, а Йордан Златев изпробва различни футболисти и схеми на игра.

От миналогодишният отбор на „Велбъжд”, който изпадна от Трета лига, са останали само двама футболисти – Радостин Джогански и играещият пом.-треньор и вратар Стоян Симеонов. Във втората кюстендилския тим се наложи с 5:1 над „Младост” (Босилеград).

По две попадения, за воденият от Йордан Златев отбор отбелязаха Калин Стоянов и Иво Максимов и един добави Атанас Пенков. На вратата отново бе Кирил Кирилов. Това са и опитните играчи, които се завърнаха в родния си клуб. Новото старо познато име е това на Светлозар Момчилов.

„Велбъжд” ще изиграе още една контролна среща  преди старта на новия сезон в група „Осогово”. Техен съперник в сряда на стадион „Осогово“ ще бъде новият тим „Динамо” (Дупница), създаден от фамилия Караколеви.

Първенството в Четвърта лига, група „Осогово” започва на 27 август (неделя). По новата програма, след отказа от участие на отбора на Коняво, „Велбъжд” гостува на „Струмска слава” (Търновлаг).

Please follow and like us: