Рожденикът Еди, млади спортисти и кметът Церовска се снимаха за спомен на чисто новата площадка за 49 000 лв. в 8. ОУ в Перник

 

Радваме се, че вече можем да играем спокойно футбол, без някой да се нарани, отдъхнаха си децата

Зам.-кметовете Владислав Караилиев и Денислав Захариев разиграха топката на новия терен

Кметът Церовска: Ще продължим изграждането на детски и спортни площадки

Млади спортисти си направиха обща снимка с кмета Вяра Церовска и нейния екип на чисто новата площадка в Осмо училище „Кракра Пернишки“ в Перник. Малките перничани бяха много щастливи, че вече могат да се забавляват на модерното игрище, сред тях беше и рожденикът Еди, който с усмивка сподели, че днес е много хубав ден за него.

„Радваме се, че вече ще можем да играем спокойно футбол и няма да се притесняваме дали топката ще ни излезе, или пък някой ще се нарани, защото настилката е много мека и хубава“, коментираха малчуганите.

Кметът Вяра Церовска сподели пред децата, че трябва да пазят площадката си, за да я ползват по-дълго време.

„Срещите ми с децата са най-хубавите, които имам. Те ме зареждат с положителна емоция и виждам, че има смисъл в това, което правим. Ще продължим изграждането на детски и спортни площадки, съвсем скоро ще отвори врати и стрийт фитнес площадката в кв. „Изток“, каза кметът и пожела много усмивки и приятни преживявания на младите спортисти.

На откриването на площадката малчуганите демонстрираха колко добри футболисти са. В играта се включиха и зам.-кметовете Владислав Караилиев и Денислав Захариев. На събитието присъстваха зам.-кметът Севделина Ковачева и секретарят на общината Радослава Манова.

Инвестицията за спортното игрище е на стойност малко над 49 хиляди лева. Теренът е с изкуствена трева – 4 см, с гранули и кварцов пясък. Игрището е с нова ограда и футболни врати и е с размери 20 на 30 метра. При изграждането му са спазени всички изисквания, сподели шефът на фирмата изпълнител Таня Каменова и подари топка на децата, които играеха.