Полицията: Няма пострадали след свадата между работници и гардове на хотелиерката С. Панагонова в Боровец, жалби не са подавани

Любо Иванов-Скъпия

Ромите Хапе и Али предизвикаха побоя заради забележка да не крещят пред хотела, гардовете на Силвия бяха нападнати от 20-30 души със секири, твърди очевидец

Няма пострадали и подадени жалби по сигнала за сбиване в курорта Боровец, съставени са предупредителни протоколи, е официалното съобщение от полицията за инцидента между група роми и охранителите на вдовицата на Бай Миле – Силвия Панагонова.

Силвия Панагонова

Припомняме, ромите са били наети от управителя на заведение Любо Иванов – Скъпия да чистят отходен канал, който от години създавал проблеми. Между ромите и личните гардове на Панагонова възникнало спречкване. Любо Скъпия твърди, че вдигнал кръвното, след като разбрал за случилото се. Той казва, че не е бил на място и не знае кой крив, кой прав. От своя страна потърсената за коментар хотелиерка Силвия казва, че ромите тръгнали да се репчат на охраната й и че нейните хора не са пребивали никого. Ето и официално съобщение от пресцентъра на ОД на МВР-София за инцидента, който предизвика истински бум в курорта: „Около 13.30 часа на 22 август в полицията бил подаден сигнал за сбиване в курорта Боровец. Незабавно на място са изпратени полицейски служители, които установили, че е възникнало спречкване между две групи лица. От служители на РУ – Самоков са съставени предупредителни протоколи. Няма пострадали хора, нито данни за повреждане и унищожаване. Не са депозирани жалби или заявителски материали в полицията. Продължава работата по изясняването на всички факти и обстоятелства по случая. Материалите са докладвани в Районна прокуратура – Самоков“.

Междувременно след публикацията във „Вяра“ анонимно лице, което не пожела да се представи, звъня на редакционния телефон с молба за коментар по случая. Ето какво съобщи анонимният: “Това не отговаря на истината. Боят е предизвикан от ромите Хапе, Али и впоследствие са тръгнали още 20-30 роми. Боя от секирите и ножовете на циганите го отнесоха хората на Силвия. След като е подаден сигнала на 112, дойде само Трохаров от РУП – Самоков. Беше сам, и то пеша. След като Трохаров видя какво е положението, веднага повика дежурен екип на МВР. Конфликт е имало, но не е между Любо и Силвия, а е предизвикан от ромите, които са били наети работници. Работниците са предупредени, че са крещели силно помежду си в близост до хотела, направена им е забележка от персонала на хотел “Мура“ да си общуват по-тихо. Точно по това време туристите почиват, а ромите им пречели. След забележката ромите започнали да псуват лицето, което им направило забележката, и започнали да нападат на бой. След което един от охраната на Силвия се притекъл на помощ на колегата си и е ударил лек шамар на рома, който псувал. И точно след 20 минути са се качили на Боровец 20-30 души цигани със секири, дъски, ножове, подръчни материали и са започнали да налагат на Силвия охраната, а те са били само двама души. Ако отидете в управлението на Боровец,  ще разберете колко жалби има написани и от кого са”, разказа анонимно лице, което не пожела да се представи.

Припомняме коментара на Силвия Панагонова: „Моята охрана не е била никого”. Любо Иванов пък категорично заяви, че не е присъствал на боя. „Вдигнал съм кръвното и не ми се разказва нищо по случая. Аз нямам нищо общо, кой какво е правил – да си отговаря. Аз не съм присъствал на инцидента и нищо по случая не знам”, заяви Любо.