Задържаха нашенец в Испания, представял се като работник и крадял медни тръби от газопроводи

Полицията търсела престъпника в местните пунктове за вторични суровини

 

Българин е арестуван в Испания, след като откраднал 700 кг медни тръби от домове в източните испански градове Теулада, Морайра и Бениса. Той се представял за работник, предаде местната медия RTN.

38-годишният крадец е причинил щети за 20 хил. евро.

Разследването на полицията разкрива, че мъжът успял да измами местните, като носел фалшива униформа на общински служител. Той проучвал домовете, от които по-късно крал, преди да прескочи оградите и да реже медни тръби, без да изключва подаването на газ, което създавало риск от експлозия.

Крадецът бил хванат при един от набезите си от собственик на имот, но се измъкнал, представяйки се, че бил изпратен от общината по работа. След няколко инцидента властите успяват да получат снимка на мъжа от охранителна камера. С нея полицията обикаля местните пунктове за вторични суровини, където тръбите били продавани. На един от тях, където мъжът е продал голямо количество тръби, полицията успява да го идентифицира чрез допълнителни записи от охранителни камери и се свързва с българските власти, които съдействат за залавянето му.

По-късно мъжът е открит в дома си в град Теулада и е задържан. В момента чака процес.