Проблемът с питейната вода в Ярджиловци решен след полагането на нов водопровод за 1 800 000 лв.! Кметът Церовска: От огромно значение е, че успяхме да помогнем на местните жители

Дългогодишният проблем с питейната вода в Ярджиловци вече е разрешен, в това лично се увери кметът на Перник Вяра Церовска на традиционния събор на селото. Тя не скри вълнението си, като отвъртя кранчето на дворна чешма и от нея потече вода. Вяра Церовска работи за разрешаването на проблема още като депутат, а сега като кмет на общината обектът вече е завършен. Първият етап включваше общо около 20 километра водопровод, като са обхванати клонове в рамките на отпуснатия бюджет от 1 800 000 лв. с ДДС.

„За мен е от огромно значение, че аз и екипът ми успяхме да реализираме този проект и жителите на Ярджиловци да имат питейна качествена вода”, допълни Церовска. В селото малчуганите се радват и на нова детска площадка, която беше изградена по ПУДООС. Кметът Данчо Данаилов изказа специална благодарност за подкрепата на кметския екип и пожела много здраве и веселие на жителите и гостите на селото.

На събора в Ярджиловци присъстваха още зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев, секретарят на общината Радослава Манова и кметът на кв. “Изток” Емил Костадинов.

По случай празника беше открита изложба под мотото “Жените на Ярджиловци могат…”. Вкусната експозиция беше посветена на 453-годишнината на пернишкото село. В празничното веселие се включиха с изпълнения танцовите състави към НЧ „Христо Ботев-1940 г.” с ръководител Тодор Тодоров, певици и разказвачки от местното читалище. На сцената се качиха и оркестър „Елит” със солистки Елена Сотирова и Костадинка Танчева.