Внучките на Гуна – Ива и Велислава Костадинови, накараха стотици да танцуват при 38 градуса в Сандански, раздадоха 100 диска, взеха 3 награди от „Пирин фолк”

Антонио Симеонов прослави Перник, спечели втора награда, публиката: Уникален е!

Стотици гости на Сандански извиха най-дългото хоро под песните на внучките на Гуна Иванова – Ива и Велислава Костадинови, в центъра на курортния град, точно пред хотел „Св. Никола”.

Красавиците обявиха от микрофона, че първите трима, които се хванат да играят, ще получат диска им с 16 техни парчета.

Момичетата изпяха част от песните, а голямата жега изобщо не умори хорото. Само едно бездомно куче остана да спи насред хорото и мощните децибели и танци не успяха да го повдигнат.

„Слънчасало е, няма друго обяснение, коментираха го хората по площада”. Група почитатели на фолклора от село Богородица бяха дошли специално да се порадват на Ива и Велислава. Оказа се, че техният корен е от Богородица, където е родена и израснала Гуна Иванова. Внучките раздадоха над 100 диска – подарък за гостите на града. Красавиците спечелиха 3 награди с песента „Не ни давай, мила майко” и обявиха, че автор на текста е баба им Гуна, на която дължат и таланта, и победата си. Баба им не можа да им се нарадва и като истински папарак половин час ги снима с възторжената публика.

17-годишната Петя Панева от Варна е безспорният фаворит в конкурса за изпълнителско изкуство в 25-ото юбилейно издание на „Пирин фолк” – Сандански. Чаровната млада дама бе отличена с първа награда на фестивалното жури. Талантът й бе оценен и от журналистическото жури, а гласовитата ученичка спечели и вота на публиката в Летния театър. С две награди си тръгна и очарователната Камелия Ванчева за песента й „Сватбеният ден“. Тя се радва на специалната награда „Свети Врач“ на кмета на община Сандански и на телевизионния зрител. Зрителите пред малкия екран отличиха и дуета Станислава Бобева и Костадин Джигошев. Голямата първа награда в конкурса за авторска песен бе присъдена на младата Светла Дукатева за песента й „Българско хоро“. Трета награда в конкурса за авторска песен бе присъдена на песента „Църна Яно“ в изпълнение на Васил Вълканов, а аналогът в конкурса за изпълнителско изкуство отиде при Малин Домозетски. Журналистическото жури определи за свой фаворит песента „Българско момиче“ в изпълнение на Дения Пенчева. Антонио Симеонов от Перник пък спечели втора награда в конкурса за изпълнителско изкуство на „Пирин фолк“ – Сандански 2017 г. Той се представи с изпълнение на живо на песента „Дремка ми се дреме“.“Уникален е!“ – викна публиката. Антонио беше най-малкият сред големите изпълнители, на границата между детските изпълнители и възрастните, роден на 07.07.2000 г. в град Перник. Ученик е в НМУ ,,Любомир Пипков” – София, в класа по народно пеене на Нелка Петкова. Първите му стъпки на сцената са в ОМД – Перник, където таланта му открива народната певица Гуна Иванова. Има множество концерти и участия из цяла България, както и в Сърбия, Турция, Гърция и Италия. От 2 години е част от професионална танцова формация ASTIDANCE с ръководител Николай Бояджиев.

Специални гости с музикални поздрави към зрителите бяха Севдалина и Валентин Спасови, Лия, Румяна Попова, Илия Луков и Цветелина. Те изпълниха емблематични песни от 25-годишната история на „Пирин фолк”. Всички изпълнения бяха с хореографии на ансамбъл „Чинари“, които представиха и авторски „Македонски танц“.