Радуканов: Футболистите ми може да имат скромни възможности, но притежават сърца

„Орлетата” излизат в петък за контрола с националния отбор на Туркменистан

 

Старши треньорът на „Пирин” (Благоевград) Милен Радуканов изказа огромни адмирации за своите момчета, които извоюваха 1:1 срещу „Лудогорец” в Разград. Двубоят от 7-ия кръг на Първа лига бе решен от късния гол на Станислав Костов, който вкара в 87-ата минута, съобщава topsport.bg

“Знаем, че срещу Разград друг начин няма, това е начинът. Радвам се, че успяхме. Футболистите положиха неимоверни усилия, раздадоха се на 200 процента. За разлика от друг път този път бяха концентрирани до 90-ата минута. Понякога ставаме емоционални и нервите ни оказват влияние, така че само адмирации за играчите. Видяхте „Лудогорец” – страхотен отбор, страхотни индивидуалности, всяка тяхна атака носеше опасност. Може на някои да им се стори грозно, но това е начинът да се играе срещу тях”, каза Радуканов.

“Много трудно се работи, с много нерви, с много ядове. Радвам се, че футболистите проявяват желание, искат и се опитваме въпреки техните скромни възможности. Ние имаме сърце. Имаме сърца и ще се борим. Това е най-важното”.

Същевременно стана ясно вчера, че ОФК „Пирин” ще проведе една контролна среща в паузата за мачовете на националните отбори. „Орлетата” ще изиграят спаринг с националния отбор на Туркменистан, като мачът ще бъде в петък от 17:00, а мястото все още се уточнява.  Благоевградчани подновиха тренировки вчера.

Добрата новина е, че след мача няма контузени футболисти, а след наказание в състава ще се завърне Румен Сандев, съобщиха от клубното ръководство.