Кметицата Силвия Мичова удари в земята по танци стотици гости на земляческа среща в Скрино, стопанката на старинна къща Люба Хаджийска отсече: Имоти в селото не продаваме

Кметицата на Скрино Силвия Мичева бе неуморна на танците

 

Роза Миладинова, Йорданка Стоилова, Елена Малкочева и Димитрина Стоименова спечелиха по 2 бири в кулинарен конкурс за питки и баници

 

Стотици се събраха на земляческа среща и разлюляха с хора и забавления родното село на св. Иван Рилски – Скрино. Кметицата Силвия Мичова обра погледите на гостите с танците си. Тя нито за миг не подви крак, през цялото време се кършеше.

Софиянката Наташа дойде на празника при приятелката си Евдокия
Радослав Николов от Бобошево със семейството си

Кръчмарката Венка, дъщеря й Сашка и внучката Катя опекоха кюфтета на скара за гостите на събора. Собственичката на най-старата къща Люба Хаджийска отсече, че от години никой в бобошевското село не продава имоти, въпреки че от цяла България имало интерес на купувачи.

Учителката Елеонора Захариева с ученичките си Люба Хаджийска и Йорданка Стоименова
Скринци показаха, че умеят да танцуват и танго
Водещата Ваня представя питките и баниците на журито

Люба Хаджийска е съседка на новия хотел на адв. Веска Волева. До него се откроява къщата на Люба, която е наследствена от баща й и се откорява с възрожденски стил. Люба Хаджийска, Роза Миладинова, Йорданка Стоилова, Елена Малкочева и Димитрина Стоименова се включиха в кулинарния конкурс с вкусни питки и баници. Всички състезателки получиха награда от журито по един сервиз, пакет брашно и по две бири.

Собственичката на старинна къща Люба също опече питка за празника
На трапезата се вдигаха наздравица със скринска ракия

Първата учителка на много от жителите на Скрино – Елеонора Захариева, също бе на празника. При нея са учили неразделните от детските си години до днес приятелки Люба Хаджийска, Елена Малкочева и Йорданка Стоилова. Те разцелуваха учителката си за щастливата среща и почерпиха с питки и баница.

Кръчмарката на Скрино Венка с дъщеря си Сашка и внучката Катя
Михаил Васев със скрински корен дойде с дъщеря си Михаела

С много песни и народни хора се веселиха гостите на Скрино. Водеща на празника бе певицата Ваня Стоичкова. От Бобошево за празника дойде Радослав Николов със съпругата и дъщеричката си Рая и Николета. Михаил бе със 7-годишната си дъщеричката Михаела. От София пристигна Наташа при приятелката си от Скрино Евдокия. Тук бе и зам.областният Райчо Цветин. Девизът на скринци за празника бе: ”Който най-много знае – най-много пати”.