Самодейците от Бистрица се класираха на челните места на фестивала „Дар от природата” в Говедарци, бившата общинарка Елена Бошова грабна злато с марковски песни

Елена Бошова спечели златен медал с марковски песни.

 

„Бабите” с ръководител Гергана Спасова и мъжете на Красимир Георгиев спечелиха сребърни медали

Самодейците от дупнишкото село Бистрица се радват на нов успех, завоюван на фолклорния фестивал „Дар от природата” в самоковското село Говедарци.

Сребро спечели и Мъжката фолклорна група.

Солистката Елена Бошова спечели първо място и златен медал, а Женската фолклорна група с ръководител Гергана Спасова и Мъжката фолклорна група „Бистришки извори”, ръководена от Красимир Георгиев, са втори в класацията.

Гергана Спасова (вдясно)

Бившата служителка в общинската болница в Дупница Елена Бошова, а сега самодейка в групата на „бабите” от читалище “Светлина 1927г.”, грабна златото с марковски песни, които знае от своята майка. Двете групи получиха сребърните си медали с песни от Шопско.

Женската фолклорна група се класира на второ място.

„Високата оценка ни даде жури в състав Величка Чаушева и Ивайло Георгиев. Доволна съм от доброто представяне както на фолклорните групи, така и от индивидуалното изпълнение на Елена Бошова. Тя има невероятен глас и знае много песни, характерни за нашия край. Много сме доволни и от организаторите на фестивала”, коментира Гергана Спасова – секретар и библиотекар в читалището.