Певицата Ива Давидова се сгоди, докато се люлее на 1300-годишен чинар в двора на църквата на преподобна Стойна, запознала се с приятеля си Влади в пернишката полиция

 Предложението дойде неочаквано след „Пиринк фолк” в Сандански, преди 3 г. в същия храм си пожелах да срещна мъжа за мен, призна Ива

Предложение за брак получи гласовитата фолклорна певица Ива Давидова от Перник. Ден след участието си във фестивала „Пирин фолк” изпълнителката каза заветното „да“ на приятеля си Владимир. „Бях много изненадана, изобщо не очаквах.

Ива Давидова и Кирил Котев

След „Пирин фолк“ посетихме едно уникално място между Петрич и Сандански – църквата на преподобна Стойна. Люлеехме се на люлка, закачена на един чинар, който е на 1300 г. Изведнъж Влади извади пръстен, падна на колене и ме попита ще се омъжа ли за него“, още под огромна емоция разказва Ива. В първия момент тя се стъписала, но естествено произнесла положителния отговор.

Ива и Владо се запознават преди година и половина в полицейски участък в Перник, където той работи, а тя отишла да подаде жалба. След първата им среща последвали поредица от спонтанни и неочаквани засичания на най-невероятни места. „Съдбата направи всичко възможно да ни събере“, разсъждава изпълнителката от ефира на Фен Фолк ТВ.

Най-интересното е, че преди три години Ива била в храма на преподобна Стойна на кръщене и си пожелала да срещне мъж, с когото да се обичат и уважават. Без любимия й да знае това, той й прави предложение точно на това сакрално място.