Феновете на ферари пощуряха! Новото Ferrari Portofino развива 319 км/ч, бумти с 3.9-литров V8 двигател

Ferrari разсекрети новата си спортна кола преди официалната премиера на Международния автомобилен салон във Франкфурт. Роудстерът Ferrari Portofino идва, за да смени купето Californai T.

Освен това той ще се превърне в първия в семейството на Ferrari, в който е обединено третото поколение технологии за електронно блокиране на диференциала и антибуксуващата система на болидите от Formula 1. По думите на инженерите това ще позволи да се създаде не просто мощна, но и максимално устойчива спортна кола с ниско потребление на гориво, в сравнение с аналогичните модели. Сърцето на автомобила е 3.9-литров V8 със система за туин турбо с мощност 391 к.с. Двигателят работи в комбинация със 7-степенна скоростна кутия. До 100 км/ч развива за 3.5 секунди. Максималната скорост на движение е 319 км/ч.
Ferrari Portofino изглежда не по-малко агресивно от събратята си. В конструкцията на купето са видни фирмените елементи – тесни фарове, аеродинамичен покрив и др. В салона е на разположение мултимедийна система с 10.2-инчов екран и нова климатична система. Седалките са покрити с кожа и може да се фиксират в 18 положения. Новото возило ще дебютира на Международния автомобилен салон във Франкфурт, който ще се проведе между 14 и 24 септември.