Още не е искан откуп за отвлечения Адриан Златков, баща му потвърди за отвличане, мотивът може и да е отмъщение, от МВР: Дано е жив

Тони Златков

Тони Златков осигурява лизинг на автомобили, което означава ежемесечно изплащане на определени вноски. Има много конфликти с тази дейност, изследваме ги, заяви гл. секретар Младен Маринов

 

 

„Към момента МВР няма данни да е направен контакт с родителите на изчезналото момче.” Това каза вчера главният секретар Младен Маринов за отвлечения Адриан Златков.

В сряда колата на 25-годишния син на собственика на автокъща “Софавто” Тони Златков беше открита изоставена близо до дома им в софийското село Герман с документите и телефона му вътре. Полицията веднага започна издирване, като една от версиите е отвличане.

Вчера сутринта самият Тони Златков, който в сряда първоначално пред някои медии твърдеше, че синът му е добре, само колата му била открадната, потвърди пред bTV, че той е отвлечен. Бизнесменът заяви, че няма никаква представа какви точно са мотивите на похитителите. Още в деня на изчезването на сина му е заявил пред полицията, че не е получавал заплахи и че не смята, че има врагове. Въпреки това не се изключва версията отвличането да не е само за пари, а и с друг мотив, като отмъщение например. Само преди няколко месеца автокъщата му беше подпалена и изгоряха 4 луксозни коли за около 1 млн. евро. Това е втори палеж за няколко години.

Самият Адриан също работи заедно с баща си в „Софавто” и е карал скъп мерцедес.

„Надяваме се да е жив. Цяла нощ колегите работиха. Не можем да говорим много, тъй като в такива случаи може да се каже, че има заложник и лице, на което може с непремерени наши действия да навредим. Родителите са шокирани, труден е контактът с тях. Това е нормално с оглед ситуацията, така че ние продължаваме работата”, каза още главният секретар на МВР пред Нова тв.

Младен Маринов подчерта, че полицията работи по всички находки, които са иззети от местопрестъплението. За съжаление обаче няма свидетели, които да дадат информация какво точно се е случило.

“Това, което имаме обективно отразено, е, че автомобилът се намира там, наистина паркиран неестествено. Всичко говори за динамика и не предварително планирано паркиране на този автомобил, оттам правим извода, че наистина с този човек се е случило нещо, което е против волята му“, добави той.

Главният секретар коментира още, че бизнесът, който развива бащата, наистина е конфликтен с оглед на това, че и автомобилите, и техниката са изключително скъпи.

“Той осигурява лизинг на тази техника, което означава ежемесечно изплащане на определени вноски. Наистина има много конфликти, свързани с тази дейност. Естествено, изследваме ги като възможна причина за настъпване на това събитие. Предоставил ни е списъка на всички длъжници. Значителна бройка са. Но нямаме данни да има сума, която да е в такъв размер, че да предизвика такова деяние“, допълни Маринов.

По повод публикации в социалните мрежи за луксозния живот, той коментира, че парадирането с възможности може да породи у други различни желания.

“Всеки един да си прави сметка какво изкарва в пространството, защото не се знае кои са адресатите, които получават тази информация”, предупреди главният секретар на МВР.

Адриан Златков

„Реално имаме заложник, което изисква да се преценява каква информация изтича в общественото пространство по отношение на разследването. Това заяви на брифинг в сградата на министерството по-късно вчера главният секретар на МВР Младен Маринов. Той допълни, че разследващите работят по всички възможни версии по случая и няма факти, които да изключват някоя от тях.

Ръководството на МВР помоли всеки, който има информация, дори и незначителна, незабавно да я предостави на полицията. И отправи апел към медиите да не търсят повече информация.

Главният секретар на МВР допълни, че към момента няма свидетели, които да дадат информация дали към Златков са прилагани насилствени действия.

Снощи се появиха разпилени множество доларови банкноти на пътя за с. Герман, където предния ден беше изоставена колата на отвлечения Адриан Златков. Не бе ясно дали банкнотите са истински, или фалшиви, предаде bTV. На мястото пристигна и полиция. Има вероятност доларите да са свързани с отвличането на Адриан, но официално от МВР няма потвърждение.