Кметът д-р Камбитов посрещна Александър Манолев в Благоевград, зам.-министърът: Произведеният БВП за Пиринско е близо 2,5 млрд. лв.

Югозападна България трябва да има индустриална зона. В момента подобни локации има във всяка част на страната и този регион остава като едно бяло петно на икономическата карта. Това каза заместник-министърът на икономиката Александър Манолев в Благоевград. Гости на събитието бяха министър Николай Нанков – МРРБ, Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Александър Манолев, заместник- министър на икономиката, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете Христина Шопова (по култура и хуманитарни дейности) и Иво Николов (по икономика и финанси) кметове от областта, представители на институции, бизнеса и гости.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов приветства присъстващите и представи възможностите, които областният център на Пиринско предоставя за инвестиции и бизнес среда. Той представи кратка презентация действията, които община Благоевград предприема, за развитието на града, и даденостите, с които разполага. Д-р Атанас Камбитов се спря и на проектите, по които се работи в момента. „За проекта „Спортен Благоевград“ имаме много добра инфраструктура, възстановихме интерната. Изградихме спортен комплекс със затворен басейн с олимпийски размери, с допълнителни футболни игрища. В момента започваме изграждането на нов стадион и идеята е с този проект да надградим това, което вече имаме. Строителство на мултифункционален комплекс за всички спортове на терен от 40 декара в близост до магистралата. Ще изградим и хотел с козирка, така че стадионът да отговаря на изискванията на УЕФА. В нашите намерения е и закупуването на съоръжението на ски зона „Картала“, за да може Благоевград да развие и ски туризъм. По този начин Благоевград ще предостави възможност за уикенд дестинация за спорт, отдих и приемане на отбори, които да се подготвят тук“, каза още кметът Камбитов.

„Произведеният брутен вътрешен продукт за област Благоевград е близо 2,5 млрд. лв., което я нарежда на 7-о място в страната“, съобщи Александър Манолев. Той акцентира на важността на АМ „Струма“ за насърчаване на инвестициите и подобряване на конкурентоспособността на региона.