Кметът Минка Капитанова след гласуваните от ОбС бонуси на управниците в община Гърмен: Заслужихме си ги, имаме 300% събираемост по няколко пера на местните данъци и такси

 

Минка Капитанова

Кметът на Гърмен Минка Капитанова получава една заплата бонус, след като ОбС одобри предложението й за допълнително възнаграждение на управниците в общината. Припомняме, съветниците в Гърмен през март 2016 г. гласуваха на кметицата Минка Капитанова възнаграждение от 2200 лв. Мотивът за тазгодишните бонуси е принос за повишаване на приходите в общината при събирането на местните данъци и такси. „Всяка година се раздават допълнителни средства по един и същи ред. Един работодател има право да раздаде ДМС – допълнително материално стимулиране, на служителите си. Внесла съм предложение, гласувано е от ОбС. Причина за раздаване на допълнителни средства към възнаграждения е добрата събираемост на данъците в общината, в някои направления достигнахме 300% събираемост”, коментира Капитанова.

Кметът село Рибново Феим Ахмед Иса 

 

Определеният размер на допълнителните възнаграждения на кметовете и кметските наместници е попорционален на отработеното време, както следва:

Кметът на село Огняново Димитрия Калоянава Гюрова – 885 лв.

Кметският наместник на с.Марчево Розен Илиев Марчев – 630 лв.

Кметският наместник на с. Ковачевица Кирил Иванов Жуглев – 540 лв.

Кметският наместник на с. Лещен Наиле Белгинова Хаджиева – 540 лв.

Кметът на с. Балдево Илиана Александрова Гюрнева – 630 лв.

Кметът на с. Дебрен Тюркиян Шукриева Ходжова – 880 лв.

Кметът на с. Скребатно Даниела Юриева Пидева – 650 лв.

Кметът на с. Долно Дряново Ваит Рамисов Моллахасанов – 800 лв.

Кметът на с. Дъбница Синем Мустафова Бекирова – 858 лв.

Кметът на с. Горно Дряново Мехмедали Ибрахимов Хаджиев – 750 лв.

Кметът на село Рибново Феим Ахмед Иса – 928 лв.

Кметът на с. Крушево Ангелина Гълъбова Качамакова – 630 лв.

Кметът на с. Осиково Митко Трендафилов Дедьов – 908 лв.

Кметът на с. Крушево Ракип Абединов Камбуров – 630 лв.

Кметът на с. Хвостяне Сейхан Рифадов Ахмедов – 840 лв.

Съветниците определиха и допълнителното възнаграждение за постигнатите резултати от кмета на общината Минка Капитанова да е в размер на месечната й брутна заплата. Според приетите решения на заседанието на ОбС-Гърмен допълнителните възнаграждения за постигнати резултати трябва да бъдат изплатени през месец септември 2017 г. съгласно чл. 24, ал. 2 от Вътрешните правила за работна заплата в община Гърмен. Парите са осигурени от бюджета на общината.