За 1-во и 2-ро място един срещу друг се изправят съставите на АКС „Войводина“ и ФК „Цървена звезда“ в 5-ия международен детски футболен турнир „Купите на община Благоевград”

 

 

До късно снощи се играха елиминационните футболни срещи от 5-ия международен детски футболен турнир „Купите на община Благоевград“. Малките таланти играха на терените в село Рилци и на градския стадион „Христо Ботев“. Футболистите и в двете възрастови групи демонстрираха завидни техники и умения в боравенето с топката. Те играха самоотвержено и дадоха всичко от себе си, за да достигнат до победа. В някои от двубоите борбеността и оспорваната игра доведе до равенства в редовното време, което пък зарадва публиката, тъй като по регламент след реми следват дузпи.

Ето и резултатите от елиминационния кръг набор 2004, ФК „Апоел“ – ПФК „Славия“ 1:1 в редовното време, след изпълнения на дузпи 4:3 и с общ резултат 5:3 „Апоел” грабна победата.

ПФК „Левски“ и ФК „Цървена звезда“ също завършиха реми 0:0. В реализирането на голове от бялата точка „Левски” бе по-добрият отбор и спечели с 5:4 гола. ОФК „Пирин“ загубиха с 4 на 1 от ФА „ДИТ“, а АКС „Войводина“ надви ГНК „Динамо Загреб“ с 3 на 1 гола.

В другата елиминационна група набор 2003 „Левски” надви „Славия” с 1:0. Футболистите на ФК „Тампа Брашов“ загубиха от ФА „ДИТ“ с 1:2. Тук също не липсваха изпълнения от бялата точка. Отборите на „Левски” и „Войводина“ не успяха да излъчат победител в редовното време, завършиха 0:0. В последвалите изстрели от бялата точка „сините” загубиха с 5:6 гола. Тимовете на „Динамо“ (Загреб) и „Цървена звезда“ завършиха 2:2 в редовното време, а след изпълненията на дузпи футболистите на клуба от Белград спечели с 6:5 гола.

Финалните двубои, които се играят днес, 1 септември, ще са на терените в село Рилци и на стадион „Христо Ботев“.

На стадионите в с. Рилци от 09,00 часа ще играят ПФК „Славия“ – ФК „Тампа Брашов“, набор 2003, те ще спорят за 7-8-о  място. От 10,30 часа за 5-6-о място, също набор 2003, един срещу друг се изправят ОФК „Пирин“ и ФА „ДИТ“.

Ето как ще играят останалите финалисти на стадион „Христо Ботев“ набор 2004. От 09,00 часа ПФК „Славия“ – ОФК „Пирин“ за 7-8-о място. От 10,30 часа ФА „ДИТ“ – ФК „Апоел“ за 5-6-о място. От 16,00 часа излизат ФК „Цървена звезда“ – ГНК „Динамо Загреб“ за 3-4-то място. В 19,00 часа ще започне финалната среща между ПФК „Левски“ и АКС „Войводина“.

Другите финални срещи на родените през 2003 г. също са на стадион „Христо Ботев“. А те са между отборите на ПФК „Левски“ и ГНК „Динамо Загреб“, които ще играят за 3-4-то място от 17,30 часа. За 1-во и 2-ро място един срещу друг се изправят съставите на АКС „Войводина“ и ФК „Цървена звезда“.

След изиграването на последния финален мач ще бъде официалното закриване на престижния футболен турнир. То ще започне в 22,00 часа. На него ще бъдат връчени купите и медалите на победителите. Домакините от община Благоевград са предвидили редица награди за отличилите се футболисти, определени от специална комисия и чрез даден вот под формата на анкета от зрителите.

Международният детски футболен турнир „Купите на община Благоевград“ се провежда за пета поредна година. Той е в памет на легендарния вратар на “Пирин” Христо Христов-Бараката. В тазгодишното издание на престижното съревнование, което е и юбилейно, участие взеха млади футболисти от 5 държави.

Турнирът „Купите на община Благоевград“ се провежда под егидата на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и е поредното доказателство за целенасочената му политика за развитието на спорта и насърчаването му сред младежта.