Над 20 000 зрители викаха 10 пъти на бис сръбската звезда Драгана Миркович в Банско

 

Самодейните състави на Димитър, Десислава Баханова, Атанас Янчовичин и Райна Асева показаха висока класа редом до най-големите изпънители на Балканите

 

 

Голямата звезда на сръбската музикална сцена Драгана Миркович направи двучасов вълнуващ концерт в Банско, където на площада втората вечер на Банско Балкан Фест събра над 20 000 зрители.

Миркович изпълни любимите на хиляди фенове хитове като Poslednje veče, Mili mili, Od milion jedan, Lepi moj и много други. Фолкдивата се раздаде напълно за публиката, като слезе при нея и пя заедно с хората. Затова и те не я пускаха да се оттегли. Тя изпълни повече от 10 биса с любими песни от богатия си репертоар, преди да благодари за любовта на събралото се огромно множество.

Злата Джуркович бе другото име във фестивалната листа. Красивата изпълнителка демонстрира удивителен плътен тембър и успя да подгрее публиката по неповторим начин. Тя изпълни част от своя репертоар, както и обичани сръбски хитове. Черешката на тортата бе уникалното й изпълнение на Simply the best на дивата Тина Търнър, с което заслужи шумното одобрение на публиката.

По време на двете фестивални вечери самодейните състави към читалище “Никола Вапцаров” в Банско показаха висока класа и достойно присъствие редом до най-големите звезди на Балканите. Фолклорна група „Банскалии“ с ръководител Димитър Касапинов и танцова формация „Пиринско настроение“ с хореограф Десислава Баханова, „Бански старчета – младежи“ с ръководител Атанас Янчовичин и танцова формация „Бански фукли“ с хореограф Райна Асева, пресъздадоха по своя неповторим начин магията на местния фолклор.

Фестивалът бе последният щрих в многообразната лятна културна програма на община Банско, стремяща се да удовлетвори широка гама от вкусове и да създаде добри традиции за силен летен сезон в планинския курорт.