„Вихрен” надигра „Марек” с 4:2 и в челото на таблицата дели второто място „Септември” (Симитли)

Виктор Мицаков направи успешен дебют за „Вихрен”

 

Кметът на общината Кирил Котев и бизнесменът Константин Динев изгледаха мача от официалната ложа

 

Отличен мач изиграха футболистите от мъжкия отбор на ФК „Вихрен” срещу „Марек”, побеждавайки ги с 4:2 като домакини. Срещата започна с тотален натиск на четата на Петър Златинов. До 15-ата минута отличният и в този мач Даниел Пехливанов успя да наниже три попадения във вратата на тима от Дупница. Първият си гол той отбеляза, изскачайки от дълбочина, излъга изпречилите му се защитници и изпрати топката в далечния ъгъл за 1:0. Второто попадание стана след извеждане от Благой Атанасов на Даниел Пехливанов зад гърба на защитата на гостите и резултата стана 2:0. За третия гол в основата бе Александър Якимов, който копта топката зад защитата на „Марек” и Пехливанов изскочи сам срещу сам срещу вратаря на гостите и го простреля за 3:0. В 40-ата минута Роби Атанасов бе изведен в наказателното поле на домакините и сам срещу вратаря им намали на 3:1. В 50-ата минута Иван Самарджиев бе изведен отлично от Антонио Ласков, последва шут и топката се спря в близкия ъгъл за 4:1.  В 57-ата минута Роби Атанасов се пребори след центриране със защитата на Вихрен и от три метра намали на 4:2.

С тази победа отборът на „Вихрен” дели второ място със „Септември” (Симитли) във временното класиране в групата и е само на точка от временния водач ЦСКА-1948.

След мача членът на УС на ФК „Вихрен” адвокат Михайлов сподели: Уникален мач на нашия футболист Даниел Пехливанов. С тези качества спокойно може да играе в професионалния футбол. Целият отбор на „Вихрен” даде всичко от себе си, спази тактическите указания на старши треньора Петър Златинов и резултата е налице. УС на клуба е приятно изненадан от отношението на 400-те зрители, които за първи път от доста време насам си закупиха билети и се надявам да не са останали разочаровани от това, което видяха от футболистите в този мач. Престоят нови приятни изненади за спортната общественост в Сандански. Тези дни към отбора ще се присъединят още класни футболисти.”

Следващият мач на „Вихрен” е в сряда, който ще бъде за Купа България отново срещу отбора на „Марек”, и ще бъде с безплатен вход за зрителите. Успешен дебют направи новият футболист Виктор Мицаков. Той бе картотекиран в ЗС на БФС София в края на миналата седмица. Футболистът е на 20 години. Започва кариерата си в ДЮШ на „Велбъжд” (Кюстендил), а по-късно преминава в отбора на „Литекс” (Ловеч). Изненадващо Мицаков бе освободен от досегашния старши треньор на мъжкия отбор на „Литекс” Живко Желев и бе привлечен във „Вихрен”.

Изненада за всички бе кетърингът в официалната ложа, в която бяха заели местата си кметът на общината Кирил Котев, целият управителен съвет, бизнесменът Константин Динев и гости от София.