НПГ “Димитър Талев” в Гоце Делчев започва учебната година с 10% повече ученици, нуждае се от още един компютърен кабинет, МОН отказа финансиране

Новата учебна година в НПГ “Димитър Талев” в Гоце Делчев ще започне с 10% повече ученици от обичайния прием, което ще създаде трудности в образователния процес поради недостиг на компютърно оборудване. Училището се нуждае от допълнително оборудване на нов компютърен кабинет с 26 ученически места и поне 13 компютърни конфигурации (по двама ученици на компютър). Училището получило отказ от Министерството на образованието и науката за получаване на финансиране за нужната техника и мебелировка, което го поставя в ситуация да стартира учебната година без необходимото оборудване за учебния процес.

Във връзка с този сериозен проблем, като има предвид и дългогодишното сътрудничество между професионалната гимназия и бизнеса от регион Гоце Делчев, ръководството на учебното заведение е отправило молба за съдействие към членовете на Сдружението на предприемачите в регион Гоце Делчев, в което членуват представители на успешния бизнес в региона, пише дарик.

Представителите на бизнеса биха могли да дарят средства, с които да се закупят компютърни конфигурации или пък да предоставят оборудване направо за училището.