11 найлонови пликчета с 220 къса цигари крият в самоковска пивница

При полицейска операция самоковските криминалисти иззеха 220 къса цигари без български бандерол от пивница. Около 16.30 часа на 5 септември при провеждането на полицейска операция за противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки служители на РУ – Самоков предприели проверка в пивница в града. В обекта са открити и иззети 11 найлонови пликчета с поставени в тях общо 220 къса цигари без български бандерол. По случая е регистрирана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Спряха 1 куб незаконна дървесина в Злокучене, в камиона се возел самоковец по прякор Наборо

 

Самоковските полицай иззеха 1 кубик незаконна дървесина в с. Злокучене. Около 18.30 часа на 5 септември в с. Злокучене автопатрул на РУ – Самоков спрял за проверка натоварен с дървесина товарен автомобил „Фиат“, с водач и пътник, двама самоковци, единият от които по прякор Наборо. В камиона е установено наличие на 1 кубик дърва за огрев от бял бор, немаркирани с контролна горска марка и непридружени с превозен билет. От служители на РДГ – София са съставени констативен протокол и акт за установено административно нарушение по Закона за горите. Дървесината е иззета заедно с автомобила. По случая е регистрирана преписка.

 

12-годишно момче краде салам от хипермаркет в Самоков

 

Марияна Вучова

Установен е малолетен извършител на кражба от хипермаркет в Самоков. Работата по случая започнала след подаден сигнал в полицията от управител на хипермаркет в Самоков за извършена кражба на продукти от щанда за месо и колбаси. По случая в РУ – Самоков било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194, ал.1 от НК. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите установили извършителя на деянието – 12-годишно момче от Самоков. Материалите по случая са изпратени в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 61, ал.1 от НК спрямо малолетния.