Неправоспособен шофьор блъсна полицай в Кюстендил

 

 

Полицай от РУ – Кюстендил, е пострадал на 5-и т.м. вечерта. Служителят на реда бил блъснат от 32-годишен неправоспособен водач на лек автомобил „Ауди“, съобщиха от ОДМВР-Кюстендил. Полицаят е настанен в кюстендилската болница с комоцио. Инцидентът възникнал във вторник около 18.00 ч. на ул. „Бузлуджа” в града. По време на извършената проверка полицаите установили, че 32-годишният водач Г.В. е неправоспособен. Разпоредили да останат в автомобила водачът и пристигналият на място негов брат, да не се премества автомобилът, поискали съдействие от оперативния дежурен на ОДМВР. Водачът на проверявания автомобил потеглил и блъснал служителя на реда.

Задържаният неправоспособен водач е известен на полицията с противозаконни деяния, живее в кюстендилския квартал „Изток“.

За случилото се е уведомен дежурен прокурор, започнато е досъдебно производство в РУ – Кюстендил.

 

24-годишна се заби в бордюр в Рила, бащата на шофьорката, пострадал при ПТП-то, почина

 

24-годишна жена, управлявайки лек автомобил „Рено“, губи контрол над автомобила и се удря в бетонен бордюр край пътя в района на град Рила на 5-и т. м., уведомиха още от полицията. Пристигналите на местопроизшествието служители на РУ – Рила, установили шофьорката и майка й. Двете жени съобщили, че с тях пътувал и бащата на водачката, който е транспортиран до Спешния център в Благоевград. След около 3 часа постъпило съобщение в РУ – Рила, че настаненият след произшествието пациент е починал. По случая е започнато досъдебно производство в РУ – Рила, уведомен е дежурен прокурор.