ОбС шефът на Дупница Емил Гущеров се тръшна болен, зам.-председателят Йонко Гергов води сесията, Пламен Соколов му иска главата

Емил Гущеров

 

Йонко Гергов поема командата на насрочената за петък редовна общинска сесия в Дупница в качеството си на зам.-председател.

Пламен Соколов

Титурярят Емил Гущеров е в болничен. Група общински съветници, начело с бившия кмет Пламен Соколов, готвят импийчмънт на Йонко Гергов. Според източник на в. „Вяра” съветниците са настръхнали заради проваления конкурс за болничен шеф и финансовия колапс в нея. Освен това част от съветниците смятат, че Йонко Гергов, който е представител на „Зелените”, се е възползвал от служебното си положение и е разгърнал мащабен бизнес заедно с колегата си Слави Павлов в златни общински заведения. Двамата се правят на опозиция, а стопанисват най-апетитните кафенета в града – кафе театъра и замедението в партера на ГУМ.

Йонко Гергов

Двамата имат огромно влияние в читалищното ръководство и с тяхното лобиране едната кръчма е минала в активите на читалището. За нея плащали символичен наем, твърдят запознати. В ход била и процедура да я купят. Говори се, че за да има повече клиенти в кафе театъра, държали под ключ бившата дискотека под читалището и не разрешавали отдаването й под наем, за да избегнат конкуренция. Йонко Гергов е зам.-председател на читалището.