Симеон Бояджиев донесе трите точки на „Беласица” срещу „Марек” на „Бончук”

Възпитаниците на Иван Златински показаха коренно различен футбол от този в предния мач срещу „Септември”.

 

По традиция мачовете между отборите на „Марек” и „Беласица”, независимо в коя група се играят, са носили винаги заряд сред футболистите на двата отбора. Така бе и в мача от 5-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. В този двубой възпитаниците на Иван Златински показаха коренно различен футбол от този в изминалия мач срещу „Септември” (Симитли). В интерес на истината и съдийството бе на нужното равнище.

Първата сериозна опасност за отбора на домакините бе в 15-ата минута, когато Робертино Атанасов с глава след центриране от корнер отправи топката опасно, но вратарят на гостите Благой Стоянов показа класа. Пет минути по-късно Димитър Владимиров центрира остро в наказателното поле на гостите, но топката излезе в аут. В 30-ата минута Димитър Владимиров от 17-18 метра обстрелва директно вратата на „Беласица”, но кълбото прелетя високо в аут. В 37-ата минута наставникът на „Марек” Цветан Видински извърши принудителна смяна, като на мястото на контузения Димитър Чечев в игра влезе Емил Стоянов. На два пъти Тодор Кръстев и Марти Таушанов от отбора на „Беласица” изскочиха срещу вратаря на „Марек”, но не успяха да го преодолеят.

През втората част на срещата личеше, че футболистите и на двата отбора търсят спечелването на трите точки. В 53-тата минута Евгени Гроздин бе изведен отдясно пред наказателното поле на гостите, но насочената топка излезе отляво покрай вратата на Благой Стоянов. В 54-тата минута Тодор Кръстев очи в очи срещу вратаря на „Марек” не бе точен. Джордж Николов навлезе в наказателното поле на „Беласица” в 70-ата минута, но главният съдия видя, че си послужи с ръка, и отсъди нарушение. В 76-ата минута Симеон Бояджиев след центриране на Марти Таушанов посрещна топката с глава и я изпрати неспасяемо в мрежата за 0:1. До края на мача не се стигна до нищо опасно и пред двете врати и главният съдия Тихомир Алексов даде край на срещата при резултат 1:0 за отбора на „Беласица”.

Дебют в този мач за отбора на „Марек” направи 15-годишният Анжело Кючуков, който е син на легендата на футбола в Дупница Анжело Кючуков – треньор в ДЮШ на клуба.

След мача наставникът на „Беласица” Иван Златински сподели: „Не мога да бъда недоволен, след като постигнахме победа срещу един именит съперник – отбора на „Марек”. Футболистите, на които гласувах доверие, изпълниха указанията ми, дадоха всичко от себе си и съвсем закономерно се поздравихме с трите точки. Ако бяхме с по-точен мерник и Тодор Кръстев и Марти Таушанов бяха реализирали чистите си голови положения сами срещу вратаря на домакините, можеше да се поздравим и с по-убедителен резултат. Веднъж отблизо не успя и Владимир Кабранов”.