Кюстендилци питат: 200 бона ли хвърли кметът Паунов по Туристическия информационен център? Юристът Л. Иванов вади на светло разходите по инсталирането на павилиона

Любомир Иванов

Колко средства са хвърлени по създаването на Туристическия информационен център в Кюстендил, поиска да разбере юристът Любомир Иванов в официално заявление до кмета Петър Паунов за достъп до обществена информация.

Петър Паунов

Припомняме, от началото на септември в града функционира  Туристически информационен център. Целта му е да предоставя информация на туристи за настаняване в хотели, в туристически спални, квартири и т.н. Позовавайки се на Закона за достъп до обществена информация, Любомир Иванов поиска: „Данни относно точната дата на инсталиране на павилиона на Туристическия информационен център на пл. „Велбъжд”. Каква е стойността му, какви са разходите по транспортирането му, по инсталирането му, коя е фирмата производител. Защо Туристическият информационен център не работеше от момента на неговото инсталиране до началото на септември 2017 г.?”, пита още Иванов. Той настоява и за отговор в законоустановения срок, защото по думите му: „През годините имам натрупан негативен опит на поставяните от мен въпроси по реда на ЗДОИ. Имаше забавяния на отговори от страна на служители на община Кюстендил, за което съм сезирал Окръжна прокуратура”.

Кюстендилци загряха редакционните телефони с питания дали 200 000 лв. от бюджета на общината са закопани в Туристическия информационен център? Истина ли е това?, интересуват се хората. Припомняме, че актуална тема в Кюстендил е и къде отидоха парите от облигационния заем в размер на 6,5 млн. евро, след като медицинският център в Кюстендил е празен от 7 години – без апаратура, без трафопост, без изобщо в плановете да влиза и изграждането на паркинг. „От целия облигационен заем Паунов реновира спортния хотел „Спорт палас“ и го кръсти „Кюстендил Гардън Палас“. Паунов го реновира, не го изгради. С такива пари хората вдигат небостъргачи. Парите от облигационния заем свършиха с ремонта на съществуващ хотел – 6,5 млн. евро. До момента Паунов не е отчел нито един лев разход по този облигационен заем. Аз мисля, че общинските съветници първи трябва да поискат отчет”, каза преди време Любомир Иванов.