АНТИкорупция Сандански: Екскметът Антон Тотев ли е собственикът на новата автогара, затова ли закри старата, като я продаде на БИЛЛА, за да има още една “златна кокошка” ли?

Строителството на новата автогара в Сандански върви с бурно темпо и скоро предстои освет, хвали се съветникът от БЗНС- “Александър Станболийски”- дясна ръка на бившия кмет Антон Тотев, Румен Пачов. В града усилено се коментира, че Пачов не е реалният собственик, а поставено лице, истинският собственик е Антон Тотев, не го ли знаете това, съобщи и общински съветник, пожелал анонимност. Веднага се свързахме с Тотев, той категорично опроверга твърдението. Пачов също.

Списващите фейсбук-страницата “АНТИкорупция Сандански” са категорични:

“При първа копка за изграждане на частна автогара на съселянина му, Румен Пачов – една от рожбите на Доньовото феодално владичество, присъстваше като официален и високопоставен гост – негово величество – Андон Тотев. Каква пародия. Тотев, който съсипа автогарата преди десет години, позволявайки на нея да се построи магазин БИЛЛА, сега самодоволно и ухилено се топорчеше на новия строителен обект, доказвайки за пореден път в колко абсурдна и сбъркана “държава” живеем. Вместо да търка наровете в някоя затворническа килия, бившия кмет-мултимилионер пристига от частния му гръцки остров в доскоро управляваната от него губерния, за да се изсмее подигравателно на мизерстващото местно население, демонстрирайки най-нагло недосегаемостта си от правораздавателната система. Скъпи приятели, многократно тук сме писали, че милиционер-комунизма никога не си отивал от тази географска територия, наречена България и публикуваната от тържествено събитие снимка ясно илюстрира този факт: Тотев любовно държи ръката на някакво “духовно” лице от т. нар. Българска православна църква, в чието ръководно тяло – Светия синод, 11 от общо 15-те му членове са агенти на ДС (държавна сигурност – зловещата репресивна машина на престъпния комунистически режим), а на по-заден фон се е изкиприл още един доносник от ДС, при това действащ общински съветник- Звездан Гацев, познат повече с агентурния си псевдоним – Агент Вихрен. ..Мила родна картинка.”



Ако на изборите през есента на 2015-та г. санданчани не бяха детронирали Антон Тотев, сега градът щеше да се казва Тотевград, а вместо паметник на Апостола, щяхме със сигурност да имаме ей това нещо.”- пишат от “АНТИкорупция Сандански”.

Гръцкия вестник ‘Алетри’ в статия озаглавена „Български кмет сред купувачите на гръцки острови“, съобщава за закупен остров в Егейско море с площ 3,2 кв.км. от български кмет. Името на новия собственик на острова не се съобщава, само е упомената сумата,за която е продаден: 17,2 млн. евро. От достоверен източник в южната ни съседка се получи информация в агенция БГНЕС, че въпросния български купувач е кметът на община Сандански – Андон Тотев. Името на скандалния градоначалник нашумя покрай списъка, в който бе прочетено името му в сутрешния блок на btv от кмета на Хасково, Георги Иванов за корумпираните кметове, които предстои да бъдат проверявани от българската прокуратура. Антон Тотев отрече да има имоти в Гърция пред вестник ВЯРА. Той изпрати и официално писмо, в което съобщи, че  Яне Янев си прави пи-ар на негов гръб.
Андон Тотев бе трети мандат кмет на Сандански и се счита за най-богатия сред българските кметове, като по неофициални данни състоянието му се оценява на 57,3 млн. евро. Наскоро бяха изнесени данни за прехвърлени негови авоари от кипърски офшорни банки в швейцарски такива, където в момента учат и двамата му внука.
За 12-годишното властване на Андон Тотев, през общината са превъртени над четвърт милиард лв., без да е ясно къде са влагани. В прокуратурата са внасяни десетки сигнали свързани с източване на огромни суми публични средства от нагласени обществени поръчки, разпродажба на общински имоти и др. Освен със символични глоби и парични санкции от КЗК и ВАС, други по-сериозни обвинения и присъди не са се стоварвали все още върху санданския градоначалник. „Публична тайна в Санденски е, че представители на родното ни правораздаване са обилно и регулярно гощавани от него с тлъсти рушвети и подаръци, за да си затварят очите пред явни закононарушения и тъмни сделки“, коментират жителите на южния град.