Кметът Иван Минков продава златен имот в Барaково за 21 000 лв, Р. Янакиева и И. Илиев: Общината е на загуба!

 

Всички съветници в Кочериново, с изключение на двама  дадоха съгласие за продажба на недвижим имот със законно построена сграда в него, по плана на с.Бараково, общ.Кочериново с площ от 725 кв.м /седемстотин двадесет и пет кв.м/, с отреждане „За индивидуално жилищно строителство” за жълти стотинки. Имотът е актуван съгласно Акт № 204 от 04.11.2002г. за частна общинска собственост.
Общински съвет гр. Кочериново прие пазарна цена въз основа на пазарна оценка, изготвена от лицензиран оценител в размер на 21 710 лв. /двадесет и една хиляди седемстотин и десет лева/ за пазарната стойност към датата на оценката на УПИ III, кв. 124 по плана на с.Бараково, общ.Кочериново с площ от 725 кв.м и 11 810 лв. /единадесет хиляди осемстотин и десет лева/ за стойността на заплатеното през 1982г. право на строеж за жилищни обекти от 725 кв.м върху оценявания имот към настоящия момент и приема цена за плащане в размер на 9 900 лв. /девет хиляди и деветстотин лева/ получена след приспадане на отстъпеното право на строеж.
ОбС – гр. Кочериново възлага на кмета на община Кочериново да извърши процедура по продажба на описания в т.2 недвижим имот и сключване на договор. Поименно със „ЗА” предложението събра 9 гласа от съветниците К. Везенков, Г. Ценев, Н. Гълъбов, Р. Калайджийски, Д. Миланова, В. Вонидова, Б. Йосифов, Г.  Бучински, С. Христов. „ПРОТИВ” беше Р. Янакиев, „ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ” гласува И. Илиев. Янакиева и Илиев смятат, че продажната цена е твърде ниска.
Съветниците Георги Бучински, Божидар Йосифов и Николай Гълъбов
Любопитна подробност е факта, че съветниците на ГЕРБ начело с Божидар Йосифов и Р. Ралайджийски, Румен Янакиев са минали в лагера на кмета и са абсолютно безкритични, гласуват неизменно със “За”.
Съветниците Георги Ценев, Ивайло Илиев и Румен Янакиев