Привикват вътрешния министър в парламента за подробности по разследване отвличането на Адриан Златков

Тони Златков призна, че комуникацията с похитителите се е водила чрез sms-и

 

Тони Златков: Откупът бе сериозен, аз преговарях, не са го тормозили, добре са се отнасяли. Нямам врагове. Бизнесът ми е изключително чист

 

Платен е откуп за освобождаването на Адриан. Отвличането не е свързано с бизнеса ни, аз водих преговорите. Това призна пред медиите собственикът на “Софавто” Тони Златков, чийто син Адриан бе отвлечен на 30 август, а в неделя вечерта бе освободен от похитителите и оставен на пътя София-Самоков жив и здрав.

Бизнесменът направи изявление пред журналистите, събрали се пред къщата му в село Герман.

“Не сме водили изчерпателен разговор с Адриан, тъй като все още е изтощен. Платен е откуп. Отвличането не може да е свързано с нашия бизнес. На втория ден похитителите се свързаха с нас, аз водих преговорите с тях. Чрез смс-и се водеше комуникацията”, заяви Тони Златков.

Адриан Златков

Бащата призна, че сумата на откупа била наистина сериозна за семейството му.

“Не са го тормозили, добре са се отнасяли. Нямам врагове. Бизнесът ми е изключително чист. Адриан не е работил с психолог още”, добави бащата. Той отказа да назове размера на откупа, както и да даде други подробности, заради следствието. Адриан е бил освободен на следващия ден след предаването на парите, добави Тони Златков.

Когато се прибрал снощи, синът му бил дезориентиран. Според Златков причината за отвличането са единствено парите. “Не можем да намерим никаква друга причина”, каза той, отричайки възможностите за отмъщение или проблеми в бизнеса – неговия и на сина му.

Тони Златков заяви, че не търси възмездие за стореното. “Нямаме представа кой ни причини това. Вярвам, че извършителите ще бъдат заловени. Адриан е вкъщи. Върху него не е упражнявано насилие.Трябва да му дадем възможност да си почива и да се възстанови. В добро здраве е. Няма някакви проблеми, но все пак това е много шокиращо за всички нас и най-вече за него и има нужда от почивка”, каза още Златков.

Малко над един милион лева е платеният от Тони Златков откуп за свободата на сина му Адриан, съобщи вчера „24 часа“. Парите били поискани с есемес на 31 август, ден след отвличането на Адриан Златков.

Първоначално похитителите искали 3 милиона, но Тони Златков обяснил, че не може да събере подобна сума. Той предал парите в събота вечерта. 24 часа по-късно Адриан бил оставен жив и здрав в гора на 20 км от Панчарево. Той пътувал с маска, за да бъде напълно дезориентиран. През останалото време похитителите били постоянно с маски, така че младежът не е видял лицето на нито един от тях.

Междувременно се разбра, че вътрешният министър Валентин Радев ще дава пред депутатите от ресорната комисия на парламента подробности по разследването за отвличането на Адриан Златков. Това ще се случи на редовно заседание на Вътрешната комисия на НС тази сряда от 14.30 часа.