Първата дама Десислава Радева уреди майка си в президентството, грижи се за стила й

За косата на президентшата пък се грижи един от най-скъпоплатените коафьори у нас, който за обикновен сешоар таксува клиентките си между 80 и 100 лв.

Десислава Радева е успяла да намери работа на майка си, но зад кулисите на президентската институция, научи „Ретро“. Родителката на първата дама се занимавала предимно с концепциите за стила й и била идеен източник на повечето й тоалети за официални събития. За майката на Радева не се знае почти нищо, освен че се е развела с баща й отдавна, а навремето е била активна спортистка с кариера в хандбала. Като самотна майка работила какво ли не, за да издържа щерка си, но професионални познания в дизайнерството нямала.

Очевидно възрастната дама все пак притежава афинитет към лукса, защото именно тя подтикнала щерка си да я обзаведат с купища сребърни бижута, изработени на ръка специално за нея. Освен че подбирала цветовете и кройките на роклите и костюмите, майката на Деси настояла дъщеря й да има свои отличителни детайли към визията. Така изработила традиционна българска шевица, която впоследствие бижутери превърнали в брошка с десетки камъни. Първата дама я закичвала на саката си и смятала да я носи до края на мандата на съпруга си. Същата шевица присъствала дискретно на много нейни тоалети като нейна запазена марка. Десислава се обзавела и с чифтове бутонели за риза от сребро, отново изработени специално за нея. Върху тях били гравирани нейните инициали, които представлявали знака на безкрайността, преплетен с букви. За изключителни случаи г-жа Радева обаче се издокарва в суперлуксозни тоалети на световни марки. На срещата си с първата дама на Франция Брижит Макрон Ген. Деси се появи с рокля на „Долче и Габана” за близо 3 бона, която според запознати била взета под наем. Колкото и да отрича манията си да подражава на американската първа дама – Мелания Тръмп, Радева не остава по-назад от нея, стане ли дума за прищевки. Неотдавна съпругата на държавния глава дълбоко се обиди, че цените на тоалетите й приближават тези на Мелания и оправда харчовете, заявявайки, че не използва държавни пари, а само заплатата на мъжа си. Възнаграждението от 9285 лв., което Радев получава месечно за поста си, едва ли е достатъчно за покриване женските нужди на първата дама, като се има предвид, че само един от гащеризоните й струва близо 2 хиляди лева. За косата на президентшата пък се грижи един от най-скъпоплатените коафьори у нас, който за обикновен сешоар таксува клиентките си между 80 и 100 лв. Допълнителен разход е и консултацията с дизайнерката Ина Асса, дъщеря на художника Греди Асса, която пък се занимава със самата изработка на тоалетите. Като се вземе предвид, че Ина доскоро е работила в световноизвестната модна къща „Живанши“, едва ли хонорарът й отговаря на скромните български стандарти за заплащане.