Собственикът на взломената автокъща в Джерман Вергил Кацов: Откриваме още липси след кражбата, не са намерили пари, затова посегнаха на ключове от 60 до 1800 лв.

Вергил Кацов

Сменяме запалителните системи на колите, за да предотвратим ново посегателство, 3-мата крадци са гастрольори, каза още Кацов

Вергил Кацов е открил нови липси в автокъщата си в село Джерман, откъдето в края на миналата седмица бяха откраднати ключовете на скъпи коли, разбрахме от собственика на обекта, който е известен дупнишки бизнесмен и политик. „По случая се работи. Засега не можем да кажем на каква стойност са щетите, защото откриваме нови липси. Оказа се, че са откраднати повече ключове, струващи между 60 и 1 800 лв. В момента сменяме цялото устройство за запалване на колите, брави, аларми, за да не може крадците да ползват ключовете. Наели сме майстори от Дупница и извън града”, каза Вергил Кацов.

Бизнесменът и политик, който е председател на Сдружението на автотърговците и лидер на партия БЗНС „Народен съюз“ в Дупница, смята, че крадците са гастрольори и са посегнали на ключовете на возилата, тъй като не са открили пари в автокъщата. Задигналите ключовете по думите му са поне трима. „Камерите на охранителната фирма „ВИП секюрити” са записали как крадците стигат до касата и единият прави жест, че там няма нищо. След разочарованието посягат към ключовете. Ако са от региона, щяха да знаят, че в касите на автокъщите в Дупница не остават пари. Ние сме на път не само за купувачите, но за съжаление и за крадците. Били са поне трима. На записите се вижда един, който действа в къщата, втори в колата и друг, който пази на входа”, обясни собственикът.

Припомняме, че в петък в 3 часа сутринта маскирани разбиха офиса на автокъщата на Кацов, намираща се на главен път Е-79 до Джерман, и само за 2 минути задигнаха ключовете на част от колите. По първоначална информация липсваха ключовете на 15 луксозни автомобила – БМВ и „Мерцедес”. Колите са на цени от 10 до 20 000 лв. Посегателството е извършено независимо от охранителните мерки, видеонаблюдение и СОТ. По данни са собственика от охранителната фирма пристигнали на 10-ата минута, след като разбрали за взломяването, ударът е планиран.