Възстановиха на работа уволнения Явор Ангелов от Перник, хората събраха 30 000 лв. от нужните 180 000 лв. за трансплантация на бъбрек

 

Кметът д-р Вяра Церовска: Hикoгa дoceгa, Явopе, нe cъм тe ocтaвялa и зa миг. B нaй-тeжки мoмeнти. Hямa дa гo нaпpaвя и ceгa

ОП „Обредни дейности“ с официално становище: По силата на съдебното решение в общинското предприятие се възстановява Райка Георгиева Стефанова на заеманата преди уволнението й длъжност

 

Явор Ангелов, който се бори за живота си, бе възстановен на работа в община Перник. В същото време хора с добри сърца се включиха в дарителската кампания, за да помогнат в събирането на нужните около 180 000 лева за трансплантация на бъбрек, която е животоспасяваща за младия мъж и ще бъде извършена в Турция. Събраните от перничани средства досега са около 30 000 лева.

Вяра Церовска

В първия работен ден на седмицата Явор написа във фейсбук, че е бил уволнен от длъжността, която е заемал в общинското предприятие „Обредни дейности”. Горчивите му думи са следните: ”Днес бях уволнен от работа! Беше допуснато един административно неграмотен човек като Огнян Крумов да вършее да се разполага с общински бюджет. Човекът, който остави «Обреден дом» ЕООД с хиляди левове задължения! Човекът, който почти закри с управлението си Осмо ОУ!»

Вчера от общинската администрация официално изясниха казуса. „ОП „Обредни дейности“ отговорно заявява, че в изпълнение на влязло в сила съдебно решение на Пернишкия районен съд е прекратено трудовото правоотношение на Явор Петров Ангелов. По силата на съдебното решение в Общинското предприятие се възстановява Райка Георгиева Стефанова на заеманата преди уволнението й длъжност.

След като кметът на община Перник Вяра Церовска се запозна с обстоятелствата, спешно са предприети действия и е намерено решение, с което Явор Ангелов ще бъде възстановен и няма да бъде ощетен финансово”, се казва в прессъобщението.

Кметът д-р Вяра Церовска отговори лично на Явор. Тя написа в социалната мрежа: “Явopе, здpaвeй! Знaeш, чe oткaктo ce зaпoзнaxмe (ти бeшe нa 18 гoдини), cъм билa BИHAГИ зaд тeб. B мнoгo тpyдни вpeмeнa, в нaй-тpyдния мoмeнт. Oтнocнo paбoтaтa ти – пиcмoтo, кoeтo cи цитиpaл, e вcлeдcтвиe нa peшeниe нa cъдa. Bcлeдcтвиe нa мoи ycилия ти зaпoчнa paбoтa тaм. Пocлeдният ни paзгoвop, в кoйтo ce cpeщнaxмe, aз ти кaзax, чe щe тъpcим вapиaнти зa тeб. Hикoгa дoceгa, Явopе, нe cъм тe ocтaвялa и зa миг. B нaй-тeжки мoмeнти. Hямa дa гo нaпpaвя и ceгa. Уcпex!”